IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ново съдебно решение заплашва милиони дизели в Европа

Германският министър на транспорта поиска помощ от Европейската комисия

Европейската автомобилна индустрия отново е в центъра на скандал - милиони дизелови автомобили, сред които са и някои от най-новите модели на Mercedes-Benz, може да се окажат незаконни. Виновникът за тази ситуация е стратегията на „термичния прозорец", използвана от германския премиум производител при измерване на емисиите по време на тестове.


Mercedes-Benz diesel


Сега Европейският съд трябва да се произнесе и ако обяви тази практика за незаконна, това заплашва да забрани експлоатацията на милиони автомобили. Подобно решение обаче ще бъде огромен удар върху индустрията, като то предизвиква огромна паника най-вече в Германия, където са продадени голяма част от същите тези дизели.

Според информациите министърът на транспорта на страната Фолкер Висинг вече е поискал от Урсула фон дер Лайен незабавни действия от Европейската комисия за предотвратяване на очертаващата се криза. В крайна сметка, ако съдебното решение бъде взето в сегашния си вид, то може да парализира движението на милиони автомобили в цяла Европа.

Това са модели, които отговарят на стандартите Евро-5 и Евро-6, които могат да бъдат подложени на многократни тестове за емисии. Ако не отговарят на новите стандарти, тези машини могат да бъдат напълно забранени за експлоатация, което ще доведе до масови проблеми за техните собственици.

А докато целият свят следи развитието на създалата се ситуация, експертите се опасяват, че след дизеловите двигатели могат да бъдат атакувани и автомобили с бензинови двигатели. Ако съдът намери „термичния прозорец“ за незаконен при дизеловите автомобили, тогава използването на подобни технологии в бензиновите автомобили също може да бъдат преразгледано.

Европа е затаила дъх в очакване на присъдата, която трябва да бъде произнесено през ноември. Решението обаче никак няма да е лесно. От една страна, това означава да се върви срещу гражданите, на които ще бъдат причинени непоправими щети, докато в същото време властите ще могат да оправдаят „значителната вреда, която нанасят дизелите“ и да се обяснят защо е нужна забрана на ДВГ и налагане на изцяло електрически автомобили.


0 от 500
  • #26
    0 rate up comment 3 rate down comment
    До 22 ( преди 3 седмици )
    Някаква форма на нарцис може би и е лесно да се докаже. Докажи ми обаче някаква форма на психопатия? Да ти цитирам ли определението за психопат, А ти направи асоциация с моята личност? От друга страна определението за психопат съвпада на 101% с личността на гост и останалите му самоличности. Че даже и психопатите да са в повече. Кратката версия е часа патологични лъжци които не отговарят на въпроси, за пълна версия в следващото мнение.
  • #25
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Урсула Репулса се събудила след 10000 години в космически затвор и казала "Ще унищожа Европа!!!"
  • #24
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    И двамта сте пълни *** ....
  • #23
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Гостенино ( преди 3 седмици )
    Единственото което доказваш е че ти си неграмотен. Я обясни сега как в Африка освен land cruiser не се кара нищо друго, защото Toyota ти е любимата марка а Toyota казва че електромобилите никога няма да имат над 30% пазарен дял, А всеки един от 123 милиона жители на Етиопия която се намира в Африка, притежава личен автомобил, което по твоята логика следва да е чисто нов land cruiser? Това ли успя да измислиш да ме засрамиш? Или перпето мобиле при всяко изчисление?
  • #22
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    До 17 - Не, просот си нарцистична лично, с някаква форма на психопатия.
  • #21
    0 rate up comment 3 rate down comment
    До 18 ( преди 3 седмици )
    Пак ли гледаш в огледалото? Да ти припомня ли кой говореше за злобарки по мой адрес докато си мечтаеше че е на Боровец с манекенката която е под ръст на манекенка, нов човек който не си е имал работа с манекенки не го знае, при положение че аз имам жена и деца? Хайде да отидеш да си прочетеш онова за проектирането в психологията и спри да асоциираш останалите в тебе. Нямам нищо против обратните като тебе, нито японофилите нищо германофилите, не се напрягай и оправдавай.
  • #20
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Не искат да секнат дизелите от един път, че ако го направят, след това ще се види НУЛЕВА промяна и всичките им политик до сега ще са под върпос, а всичките нови, просто ще бъдат игнорирани.
  • #19
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 3 седмици )
    Правилно си усетил,аз съм човек с чувство за хумор.Забавно ми е да се гаргаря с неук човек,при който претенциите многократно надвишават умствения багаж.
  • #18
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 седмици )
    До Друг Гост.На тротинетката по му пасва психопаточе,щото е дженди с неустановен пол.
  • #17
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Понякога даже имам чувството че си по-голям електрик от мен със страхотно чувство за ирония и правиш така че дори да има антиелектрици да ги е срам да се асоциират с тебе неграмотния образ който си създаваш. По твои собствени думи най-голямото ти забавление е да се гъбаркаш с мен като се правиш на най най най глупавият човек в света и след това се опиташ да изглеждаш още по-глупав. Хайде кажи че лъжа да ти намеря цитатите. Като ти хванат глупост все или е било нарочно или някой пише с твоя Ник