IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето какво се случва, ако не смениш маслото за 80 000 км

Пораженията по 2,3-литровия EcoBoost са катастрофални (ВИДЕО)

Да забравите да смените маслото на колата си е най-лошото нещо, което можете да причините за двигателя. Моторното масло е кръвта на вашия автомобил. То почиства мотора от отломки и частици, като циркулира през всички тръби и пролуки. Ето защо е важно маслото да се сменя често. Ако карате десетки хиляди километри, без да го смените, ще има сериозни проблеми.


двигател повреда


Ето и доказателството. Механик от YouTube-канала I Do Cars имаше възможност да разглоби 2,3-литров EcoBoost четирицилиндров двигател от Ford Ranger със 167 000 км пробег и да заснеме целия процес във видео.

Признаците на пренебрегване на най-важната процедура за поддръжката на мотора се появяват много рано. Капакът на ангренажната верига е покрит с лак, издайнически знак за старо и използвано масло. Разглобяването на капака на клапана разкрива ниво на остатъци и отломки, които могат да дойдат само от липса на смяна на маслото.


двигател повреда


Нещата се влошават, когато водещият на канала - Ерик, се заравя по-дълбоко в двигателя. Има дебел слой кал на дъното на масления съд и още повече лак върху блока, маслената помпа, разпределителните валове и коляновия вал.

Ерик подозира, че човекът, който последно е работил по този двигател, е разлял голямо количество добавка за промиване на маслото в двигателя в опит да изчисти калта. Това има обратния ефект - натрупаната мръсотия запушва няколко от малките маслени канали на двигателя.


двигател повреда


Според Ерик това е, което в крайна сметка лишава двигателя от масло и причинява счупване на биелен лагер. Механикът се консултира с CarFax на Ranger, откъдето не откриват признаци за смяна на маслото през последните 80 000-90 000 км. А това означава, че автомобилът най-вероятно е използвало едно и също масло през цялата втора половина от живота си.



0 от 500