IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво се случва, ако V8 двигател остане без масло?

Последиците ясно се виждат при този мотор на Cadillac (ВИДЕО)

Буталото се блъсна в главата след повреда на лагера, което доведе до повреда на целия двигател. А причината е, че този Cadillac V8 просто е оставен без масло, става ясно от видео, публикувано в YouTube-канала I Do Cars.


Cadillac V8


Не ясно как се е стигнало до подобно положение, тъй като това може да се случи заради изтичане на масло, недостатъчно ниво на масло в картера, неправилна работа на маслената помпа или други причини. В резултат на това частите на двигателя започват да се напукват, износват и прегряват, което води до тяхното унищожаване.

При разглобяване на агрегата беше установено, че свързващият прът и коляновите валове са сериозно повредени поради триене и прегряване. Буталата и цилиндрите също показват признаци на износване и прегряване. В допълнение, цилиндровата глава е сериозно пострадала зарази недостатъчното смазване.



Всички тези щети са толкова сериозни, че в сервиза взимат решение двигателят да бъде бракуван и подменен с друг. А механикът отбелязва, че подобни щети могат да бъдат избегнати с по-внимателен контрол на нивото на маслото, редовната подмяна на филтъра и навременната поддръжка на мотора.


0 от 500