IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Разглобен двигател показа големия проблем на Jeep EcoDiesel V6

Пораженията по мотора са доста сериозни и се срещат често (ВИДЕО)

Америка има сложна връзка с дизеловите двигатели. Те са жизнената сила на транспортния сектор, задвижвайки всички видове камиони и търговски превозни средства в цялата страна. Понякога обаче американските автомобилни производители произвеждат дизели, които имат ужасна репутация.


Jeep EcoDiesel V6


В YouTube-канала I Do се появи видео, разкриващо защо един от тези двигатели - Jeep EcoDiesel има толкова лоша репутация. Първоначално моторът беше използван в най-новото поколение Jeep Grand Cherokee и версиите на Ram 1500. Двигателят обаче са прочу с бързото си излизане от строя, трудните за намиране част и с това, че не е лесен за ремонт.

В случая се вижда, че моторът не може да се завърти с ръка, което показва, че нещо се е объркало с биелите или коляновия вал. Външно двигателят изглежда доста „здрав“, без видими признаци на увреждане. По главите не се забелязват щети, местата под капаците на клапаните са като нови, без зацапвания и минимални неравности.

Едва когато механикът отстранява главите, се виждат и сериозните поражения, които има по агрегата. Едно от буталата се е блъснало в клапана в някакъв момент, оставяйки ясен отпечатък. А когато масленият картер е отстранен, се виждат изобилни количества метални стърготини, които най-вероятно са били лагерите на мотовилката.



Лагерите са се разпаднали, което е накарало една капачките на пръта да се отдели, освобождавайки коляновия вал, за да забие буталото в главата. Капачката на пръта попада в картера, преди да се вклини между коляновия вал и блока, нанасяйки сериозни поражения.

Според водещия, причината е в лошата поддръжка на мотора, но не само. Механикът във видеото твърди, че е разглобявал голяма брой двигатели EcoDiesel на Jeep и всички те са имали подобни проблеми.

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Имал съм Jeep пълен *** !!!
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Jeep ( преди 1 месец )
    В допълнение - двигателя няма нищо щатско, въпреки,че е в Джип. Италиански двигател е на VM. Изключително икономичен и учудващо здрав и безпроблемен за италиански :)
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Jeep ( преди 1 месец )
    Имах такъв с години - супер двигател и поведение (особено с 8ск автомат). Никой от познатите ми в джип-общността не е имал такива проблеми. Описаните проблеми са възможни само при калпав ремонт, което води до аналогични резултати за всеки ДВГ.Просто венеца на газоразпределението няма шпонка, а е на конус, и трябва да спазваш точно инструкциите. Ако не е бил отварян двигателя - няма риск да се сгреши.
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    nasocar ( преди 1 месец )
    Този модел е изключително популярен в България и хората тук ги интересува много тази информация
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Тук са: ( преди 1 месец )
    Показани така наречените пеперуди на всмукателния колектор, къде видя бутало, клапани, май тебе е блъснало бутало..
  • #4
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Е ко толку ( преди 1 месец )
    Виждал съм всякакви автомобили да приключат по този грозен начин. И отново след цялото плюеме накрая се казва причината е в лошата поддръжка на мотора.
  • #3
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Нещо като новите бензинки в БМВ М3.
  • #2
    3 rate up comment 24 rate down comment
    Смех ( преди 1 месец )
    Че някой ползва ли физел през 2024-та
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Кар фен ( преди 1 месец )
    Аглокатна статия. Човека е описал без емоция тази поредна двигателна драма