IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Камала Харис беше обвинена за спиране на модел на Stellantis

Кандидатката за президент на САЩ не се е намесила, за да спаси пикапа Ram 1500 Classic

Републиканецът Дж. Д. Ванс отправи сериозни критики, като обвини вицепрезидента на САЩ Камала Харис за решението на Stellantis да прекрати производството на пикапа Ram 1500 Classic, който е на пазара от близо 17 години.


Ram 1500


Говорейки на митинг в Мичиган, Ванс, който е кандидат за вицепрезидент на Републиканската партия, заяви, че спирането от производство на този модел ще доведе до съкращение на над 2500 работни места и обвини Харис за това, че не се е намесила, за да предотврати случващото се.

Трябва да се отбележи, че Ram 1500 Classic, се появява за първи път през 2008 година. Тогава пикапът се прави от Chrysler, но по време на своята история преживява четири различни президентски администрации.

„Когато американският бизнес заплаши да затвори фабрики и да ги премести в Мексико и Китай, помните ли какво направи Тръмп?Той вдигна телефона и каза: „Ако го направите, ще ви запозная с малка дума, наречена „тарифа“, припомни Ванс.

Неговите обвиненията повдигат някои въпроси, тъй като вицепрезидентът няма пряко влияние върху решенията на големите компании, особено в среда на свободния пазар, която републиканците традиционно подкрепят.

Щабът на Харис отговори на обвиненията на Ванс, като посочи, че администрацията на настоящия президент Джо Байдън е създала повече работни места за автомобилния сектор, отколкото всеки друг президент. Ванс все още не е коментирал този отговор.


0 от 500
  • #1
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Ха ха ха! ( преди 3 седмици )
    Че какво общо може да има джипси-кандидатката на либерастията с типичния американски пикап? Освен да му пречи в производството.