IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още един популярен модел отива в историята

Ram 1500 Classic остава без HEMI V8 и ще бъде пенсиониран

Американският производител Ram се отказва от пикапа си 1500 Classic. Работата е там, че концернът Stellantis спира производството на 5,7-литровия HEMI V8 двигател, който задвижва тази версия, така че пенсионирането на пикапа е неизбежно.


Ram 1500


В случая става дума за модела от четвърто поколение, който се произвежда успоредно с петото поколение Ram 1500 от 2019 г. Така моделната 2024 година ще бъде последната за класическия пикап.

Ram 1500 Classic остана в експлоатация почти 15 години. Той служи като бюджетна алтернатива на модерните пълноразмерни пикапи. Модернизирането на толкова стара платформа заради поставяне на редовия 6-цилиндров двигател Hurracane, който замени HEMI V8, обаче би било твърде скъпо за Stellantis. Така, в крайна сметка, концернът реши напълно да се откаже от модела, който вече е свален от поточната линия.

Що се отнася до споменатия двигател на Hurracane, това е 3,0-литров агрегат с 6 цилиндъра, който се предлага в петото поколение на Ram 1500.
Вече е известно, че бъдещето на пикапите Ram е свързано с електрификацията. През втората половина на тази година захранваният с батерии 1500 REV ще се появи на пазара, като ще има и хибридна версия с V6 двигател като „удължител на пробега“.


0 от 500