IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият Ram 1500 получи рекорден пробег

Пикапът ще изминава над 800 км с едно зареждане

Поредният електрически пикап на американски производител направи официалната си премиера. Ram 1500 REV беше представен в навечерието на откриването на автосалона в Ню Йорк, като не изглежда толкова оригинално като концептуалния си вариант 1500 Revolution, но определено впечатлява с технически характеристики.


Ram 1500 REV


Най-забележителната от тях е пробегът с едно зареждане. С предлаганата като опция батерия с капацитет 229 кВт/ч (стандартна е със 168 кВт/ч) пикапът може да измине 500 мили, което е повече от 800 км. По този показател Ram 1500 REV е рекордьор в сегмента, като това няма да е за дълго, тъй като компанията-производител готви още „по-луда“ модификация. Тя ще се казва 1500 REV XR и ще има по-голям пробег. Подробности за нея ще се появят на по-късен етап.

Пикапът 1500 REV е първият модел на платформа STLA Frame, проектирана специално за превозни средства на рамна конструкция. Той се задвижва от два електромотора със съвкупна мощност 663 к.с. и 841 Нм, като ускорението от 0 до 97 км/ч отнема 4,4 секунди. Това означава, че електрическият пикап е малко по-бърз от бензиновия си събрат 1500 TRX, който има 712 к.с. Версията на ток може да тегли ремарке с тегло 6350 кг и да преодолява бродове с дълбочина до 61 см.


Ram 1500 REV


Бордовата мрежа на машината работи под напрежение от 800 волта, което позволява свързване с дори 350-киловатови терминали. В допълнение, пикапът поддържа технологията за двупосочен трансфер на енергия и излишъкът му може не само да се върне обратно в мрежата, но и да се използва за презареждане на друга кола.

Системата за захранване на външното оборудване е направена по тип Ford Pro Power Onboard. Мощността е 10,8 кВт (3,6 кВт от изводите в предната част и до 7,2 кВт през изходите в товарния отсек).


Ram 1500 REV


Окачване за пикапа е с въздушни носачи и адаптивни амортисьори. Предложени са пет режима на работа, включително отделен за спускане и качване, както и два за офроуд. В оборудването на модела влиза система за помощ при паркирането с камери, адаптивен круиз-контрол, който не изисква докосване на волана, отделен екран на мултимедията за пътника до водача (първи в сегмента), хед-ъп дисплей и аудиосистема Klipsch Reference Premiere с 23 високоговорителя.

Компанията-производител вече приема поръчки за електрическия пикап. Началото на продажбите обаче е насрочено едва за края на 2024 г.


Още снимки на електрическия пикап - вижте в галерията:

0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Стеллантис бейбе ( преди 1 година )
    Докато Французите произвеждат това бижу сбърканата немска нация прави Шмъркарок в6 диезль каква немска бездарна трагедия