IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

RAM направи робот за зареждане на електрически автомобили

Иновацията представлява индуктивна автономна машина (ВИДЕО)

Вече ви разказахме за новия електрически пикап на Ram, но сега ще отделим време за една екстра, която може значително да облекчи живота на собствениците на електромобили. Когато мислите за зареждане на електрическа кола, обикновено не мислите за роботи.


Ram Charger


Но в стремежа си да направи зареждането на своя нов електрически пикап Ram Revolution възможно най-удобно, Ram Trucks представи робот, който може автономно да зарежда това електрическо превозно средство. Иновацията представлява индуктивен автономен робот за зареждане, известен още като Ram Charger, който автоматично свързва електрическата кола към мрежата за зареждане.

Роботът за зареждане Ram ще направи зареждането у дома възможно най-лесно, като открива нуждите от зареждане автомобила и автоматично се придвижва под определеното място, за да започне зареждането. По-важното е, че зарядното устройство на робота Ram ще има възможност за интелигентно зареждане, което ще му позволи да изпраща енергия по време на часове извън пиковите (през нощта, например).



Зарядното устройство Robo-EV, разработено от EFI Automotive през последните пет години, има обхват от 5 до 10 метра с възможност за зареждане на няколко електрически превозни средства. Компанията казва, че иновативната система подобрява ефективността с 97% при контакт под автомобила в сравнение със системите с т.нар. въздушна междина. Роботът осигурява комуникация с автомобила, като има вграден изкуствен интелект, помагащ му да избягва препятствия.

Планираната мощност на зареждане е 7 kW, но до началото на серийното производство тя може да бъде увеличена. Производството на роботизираното зарядно устройство е планирано за 2025-а, година след появата на електрическия пикап Ram Revolution.


0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Хахаха ( преди 1 година )
    Голяма работа е мързела но излиза много скъпо. Ето, мързи ги хората един щепсел да пъхнат в контакта и взели че робот си измислили за тая работа. Да им пъха щепсела автоматично в точния момент. И дай 5000 долара и му гледай сеира.