IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Революцията на Ram - пикап на ток с два мотора и три реда седалки

Серийният 1500 Revolution се очаква да излезе на пазара през 2024 г.

Марката Ram, която е собственост на мултинационалната корпорация Stellantis, представи концепцията за електрически пикап 1500 Revolution, който определи като „брутален“, но стилен и красив.

 

Ram 1500 Revolution BEV-16

 

Ram 1500 Revolution има за цел да демонстрира как производителят е готов да преосмисли сегмента на пикапите с поглед върху електромобилността. Концептуалният автомобил демонстрира много от иновативните функции, които ще бъдат включени в серийните пикапи Ram в бъдеще.

„Концептуалният Ram 1500 Revolution ясно сигнализира, че ние сме на прага на нещо необикновено и показва директно накъде се насочваме в нашето пътуване към електрификацията - каза Майк Ковал-младши, главен изпълнителен директор на марката Ram. - Предефинирахме какво могат да бъдат пикапите и ще го направим отново, като предоставим най-добрите електрически пикапи на пазара.“

 

Ram 1500 Revolution BEV-14

 

С дължина около 6 м, Ram 1500 Revolution ще бъде конкуренция на Ford F-150 Lightning, Chevrolet Silverado 1500 EV и Tesla Cybertruck, но както обещават създателите, няма да повтарят техните грешки.

Автомобилът получи футуристичен и стилен външен вид с ярка LED оптика и анимиран дизайн отпред. Екстериорните характеристики включват 3D отпечатани странични огледала, осветен порт за зареждане и електрическа многофункционална задна врата. Пикапът може да се похвали и с просторен интериор, в който има изцяло сензорен дисплей, разделен на два екрана.

 

Ram 1500 Revolution BEV-18

 

По стандартите на марката електрическият пикап изглежда нетипично - има обтекаем мускулест дизайн с извита линия на прозорците, релефни странични стени и големи LED фарове. Вратите са на панти, а покривът е панорамен. Гумите са 35-инчови за офроуд.

Освен товарната платформа, пикапът разполага и с преден багажник. А също така кабината може да поеме товари с дължина до 5,5 м. Благодарение на електрическата инсталация, интериорът на Ram 1500 Revolution е по-просторен от сравнимите бензинови пикапи. Това дава възможност да се увеличи пространството на втория ред и дори да се добавят сгъваеми седалки на третия ред.

 

Ram 1500 Revolution BEV-15

 

Воланът е „сплескан“ отгоре и отдолу, липсва традиционното арматурно табло. Но на централния панел са инсталирани два сензорни екрана наведнъж, а единият от тях е подвижен таблет. Бутоните са чувствителни на допир.

Електрическият автомобил получава два двигателя и задвижване на четирите колела. Мощността не се съобщава, но се знае, че 1500 Revolution е изграден на платформата STLA Frame, предназначена за 800-волтова архитектура за зареждане с мощност до 900 к.с.

 

Ram 1500 Revolution BEV-13

 

Също така STLA позволява инсталирането на батерии с капацитет до 200 кВт/ч, тоест резервът на мощност може да достигне 800 км. Поддържа се и бързо зареждане от 350 кВт, като с него за 10 минути може да се увеличи пробега със 160 км.

Пикапът ще има завиване на четирите колела с до 15 градуса, а стандартното въздушно окачване ще има три режима - ingress/egress, aero и off-road. Очаква се производството да стартира през 2024 г.

 

Още снимки - вижте в галерията:

 

 

0 от 500