IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Потънал и замръзнал Rivian беше спасен

За изваждане на електромобила бяха нужни лебедка за 20 000 лири и багер

Собственикът, който заклещи своя изцяло електрически Rivian R1S в изоставена кариера, най-накрая го прибра. Продължилата няколко дни операция по спасението на големия SUV приключи, след като беше осигурена специална лебедка на стойност 20 000 британски лири и багер Caterpillar.


Rivian


Драмата с тежащия 3175 кг електромобил започна още през миналата година, когато неговият собственик успя да го окопае в кариера, където е пробвал всъдеходните му възможности. Шофьорът направил всичко възможно за да се измъкне от ситуацията, но усилията му се оказаха напразни. В крайна сметка няколко дни по-късно всичко е завършило благополучно.

Акаунтът Rivian Updates публикува редица изображения в Twitter, показващи автомобила първо дълбоко в калта и по-късно - изваден. На свой ред, собственикът на автомобила – Дан Чермак, разкри подробности за случилото се. Той разказа, че задното стъкло на всъдехода е счупено при неуспешен опит за изваждане. Тогава въпросният R1S е бил вързан с вериги за пикап RAM 4500, но една от веригите се откачила и е счупила прозореца.


Rivian


„За щастие, имам приятел със строителни машини, който осигури камион с 10-тонна лебедка и CAT със стрела, която да се издигне над леда. Сега ми предстои да проверя какви са повредите по колата. Нещата изглеждат доста зле и ще трябва да я закарам в сервиза на Rivian”, обясни Чермак.

Той получи доста критики за действията си, в това число и за самата операция по изваждането. Компанията Rivian има своя политика за такива случаи, като обещава безплатна помощ на собствениците на нейни автомобили, ако те се озоват в подобно положение.


Rivian

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Лебедка с за теглене на 20000 паунда или 9 тона . Никъде не пише колко е струвала. Нормално джип с тегло 2-2.5 тона се оборудва с лебедка 12000 lbs , която да може да изтегли 4-5 тона.
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Йо Несбьо ( преди 1 година )
    Какви каубои ви гонят някои?! Ривианът е заседнал някъде из Ю Кей, това първо. Второто е, че човекът явно е от чешки произход - Чермак е типична чешка фамилия. Все пак обаче се е поизръсил здраво, но за собственик на Ривиан вероятно не е нещо непрежалимо.
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Същите батки у нас ги вадят от пясъка на плажа,
  • #4
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Шоферите на електромобили са опасни не само за себе си, 3 тона танк с незабавно ускорение не е за всеки който бърка газта със спирачката на автоматика.
  • #3
    4 rate up comment 5 rate down comment
    джо ( преди 1 година )
    Нормално е за един каубой да извърши нещо подобно. Най интересното е ,че от тоя проклета англосаксонска *** само 1 % са нормални( не е мое мнение ) когато останалите 99 % са ***.черен
  • #2
    13 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Винаги ми е било интересно от къде такива *** се сдобиват с толкова много пари?
  • #1
    19 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Накрая идва дизела........