IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци показаха футуристичен пикап с размери на Toyota Tundra

Производителят твърди, че Truck Mad ще изминава 1000 км без презареждане

Китайската марка Aiat демонстрира концептуалния пикап Truck Mad на автомобилното изложение в Гуанджоу, който има изключително необичаен външен вид. Позициониран е като пълноразмерен, чисто електрически пикап за всички терени.

 

Aiat Truck Mad-1

 

Според Аutohome, дългият почти 6 метра електрически автомобил е базиран на специално проектирана модулна платформа и ще може да изминава до 1000 км без презареждане.

С размери от 5878 мм дължина, 2198 мм ширина и 2029 мм височина, както и междуосие от 3622 мм, Aiat Truck Mad е малко по-компактен от новата Toyota Tundra, но се различава от всички настоящи пикапи както по дизайн, така и по оформление.

 

Aiat Truck Mad-5

 

Футуристичната каросерия на Truck Mad е оборудвана с врати с панти - в кабината няма средни колони. Седалките са разположени на три реда, като на първия е само на водача, монтирана в центъра.

Седалките на втория ред са разположени отстрани и леко отзад, а третият ред е широка двойна седалка. Първите три седалки могат да се обръщат срещу посоката на движение в стил „космически кораб“, подът в кабината е напълно равен.

 

Aiat Truck Mad

 

Техническите характеристики на пикапа засега не са известни, но от компанията твърдят, че новата платформа може да осигури автономност до 1000 км.

От Aiat допълват, че гъвкавостта на новата архитектура позволява да проектират превозни средства от всякакъв тип - от компактни седани, до търговски ванове с полезен товар до 8 тона.

 

AIAT C-Mute

 

Същевременно ден преди откриването на салона в залата се запали друг концептуален модел на Aiat - C-Mute. Пожарът е потушен бързо, няма данни за пострадали хора, но не се съобщава каква е причината за инцидента и дали е свързана с автомобила, който също е електрически.

В близост до щанда на Aiat са тези на Bentley, Lamborghini, Mercedes-Benz и други марки луксозни автомобили, те не са засегнати от пламъците.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500