IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

МВР спира от движение шумни автомобили

Акцията на „Пътна полиция“ ще продължи до края на месеца

Полицейска акция за „лов" на шумни автомобили се провежда в Пазарджик. Органите на реда разполагат използват мобилен анализатор на шума, с чиято помощ се извършват проверките. При констатиране на нарушение автомобилът се спира от движение, а собственикът му получава акт на стойност 200 лева.


шумни автомобили


„Това е ад. Имаме алуминиева дограма и пак е шум адски. Особено тези, които са без гърнета – мотори, коли. Ако не е затворено всичко, няма спане. То е гърмене, трещене, мотори. Особено моторите като минат е ад", коментират потърпевши от шума.

Заради множеството сигнали на граждани с нощни акции екипи на „Пътна полиция" търсят шумните превозни средства с мобилен анализатор, който отчита децибелите на возилата. Само през изминалата нощ са установени 6 нарушения, а на водачите са съставени актове.

„Мерките, които се предприемат по закон, са спиране от движение на автомобила поради техническа неизправност. Паралелно с това се налага
административна санкция в размер на 200 лева", заяви старши инспекторът от „Пътна полиция" Пазарджик - Симеон Съловски, като допълни, че акцията ще продължи до края на месеца.

„Провежда се така нареченият линеен контрол. Той се осъществява с необозначени служебни автомобили, които да имат по-добра възможност за наблюдение на водачите, които реално извършват въпросните нарушения и да ги прихващат по време на движение", заяви Мирослав Стоянов от ОДМВР-Пазарджик.

Още за полицейската акция - вижте на bgonair.bg


0 от 500
  • #4
    11 rate up comment 0 rate down comment
    #2 до #3 ( преди 4 седмици )
    Не съм казал, че "органа" трябва да прави това - те са толкова некадърни, че дано никое дете не попива от техния мозък. Всеки - родител, роднина, учител, неплатени, но загрижени организации от разбиращи материята хора и другите участници в движението - трябва да правим това. А сега мама пуши, тате пие, не слагат коланите, юркат "с 200" по пътищата, псувайки в наточеното BMW със "сликове", минават на червено и т.н. и детето после как да се държи, като си купи първия ГоУф... :-(
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до някой от коментир ( преди 4 седмици )
    За "ранна детска възраст" сте прав.... само че не е в отговорностите на "Органа" КАТ фа прави това...
  • #2
    13 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    "Органа" никога не може да постигне, какъвто и да било успех, защото действията им са ниво "наказание впоследствие", когато вече невъзпитания тийнейджър е твърдо убеден, че ще е по-cool, ако в 03:00 ч. реве по някой прав булевард. Не се ли започне "от ранна детска възраст" с възпитание в посока толерантност, уважение и зачитане личното пространство на другите, ни високите скорости, ни отнемане предимство, ни засичане, ни неглижиране техн.-то състояние на МПС-то, ни алкохола и белото ще отпаднат.
  • #1
    16 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    А как са минали ГТП тези машини?