IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

МВР спира от движение шумни автомобили

Акцията на „Пътна полиция“ ще продължи до края на месеца

Полицейска акция за „лов" на шумни автомобили се провежда в Пазарджик. Органите на реда разполагат използват мобилен анализатор на шума, с чиято помощ се извършват проверките. При констатиране на нарушение автомобилът се спира от движение, а собственикът му получава акт на стойност 200 лева.


шумни автомобили


„Това е ад. Имаме алуминиева дограма и пак е шум адски. Особено тези, които са без гърнета – мотори, коли. Ако не е затворено всичко, няма спане. То е гърмене, трещене, мотори. Особено моторите като минат е ад", коментират потърпевши от шума.

Заради множеството сигнали на граждани с нощни акции екипи на „Пътна полиция" търсят шумните превозни средства с мобилен анализатор, който отчита децибелите на возилата. Само през изминалата нощ са установени 6 нарушения, а на водачите са съставени актове.

„Мерките, които се предприемат по закон, са спиране от движение на автомобила поради техническа неизправност. Паралелно с това се налага
административна санкция в размер на 200 лева", заяви старши инспекторът от „Пътна полиция" Пазарджик - Симеон Съловски, като допълни, че акцията ще продължи до края на месеца.

„Провежда се така нареченият линеен контрол. Той се осъществява с необозначени служебни автомобили, които да имат по-добра възможност за наблюдение на водачите, които реално извършват въпросните нарушения и да ги прихващат по време на движение", заяви Мирослав Стоянов от ОДМВР-Пазарджик.

Още за полицейската акция - вижте на bgonair.bg


0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Макарити ( преди 3 седмици )
    Елате вечер на Атанас Москов в Младост 4, на ъгъла с улица Нов Ден - примерно след 23 часа.Младежи си показват трошките един на друг или на момичета и аз не знам и реват по цялата улица, независимо от легналите полицаи. На отворен прозорец абсурд да заспиш. И тамън си заспал към 4 и в 6 минават боклуджийските събирачки и ти разклатят мозъка наново.
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Спирайте и всички измекярчета с тунинг, махали ДПФ-и и генерации и освен спирането и глоба.
  • #12
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    има лесно с тези които карат бясно на червено и се чудят по цял ден как да направят нещо откачено съда да им тресне пробации няколко години в лечебни заведения и домове за възрастни хора и даскалите на пътя ще се кротнат за отрицателно време толкова *** по пътищата и в живота които си мислят че са професори по правото на силата не знам да ли е имало някога
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Между другото това е стар виц от 1919 година. Когато някой твърдеше, че за войната са виновни евреите, другият му отговаряше: И велосипедистите. Ако го попитаха: Защо пък велосипедистите?, отговорът гласеше: А защо пък евреите? Но това беше през 1919. Тогава на хората в Германия все още им разрешаваха да мислят, макар и да имаха неприятности. Ерих Мария РемаркСенки в рая
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Щирлиц ( преди 3 седмици )
    Колкото спират от движение автомобили с червени мигачи,толкова ище спират и шумни такива.
  • #9
    8 rate up comment 0 rate down comment
    име ( преди 3 седмици )
    А мотористите кога?
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Доживяхме да направят проверки за шума
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    q ( преди 3 седмици )
    И как да се държат пикльовците без работа, като и в аутомедия ни убеждават че старият пърдак, е много по-велик от миксера, щото реве.
  • #6
    13 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    А в София, кога!?
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 3 седмици )
    Според мен зависи от всеки отделен човек. Баща ми не нарушаваше правилата, ама като взех книжка и първите две години си бях стандартно "лайнo" като сегашните. Мои близки в рамките на две седмици поумряха, други станаха 18 годишни инвалиди, няоки лежаха след това с месеци по болници, та... реших да се кротна, за да не ги последвам. И не само аз де, и други се кротнаха... Не знам сега като им умират приятелите, дали се вразумяват?!