IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Стотици Tesla са оставени да се пекат на жегата на обрасло поле

Чисто новите Model 3 не са зарязани, а очакват своите бъдещи собственици

Стотици Tesla, паркирани в обрасло поле, може да изглеждат като сцена от пост-апокалиптичен филм, но това се случва точно сега в САЩ. Тези привидно изоставени електрически превозни средства бяха забелязани близо до сервизния център на Tesla в Тампа (Флорида), а техните VIN номера предполагат, че са практически чисто нови.


Tesla на полето


Парцелът може да не е толкова претъпкан като гробищата за електрически автомобили от Китай, но със сигурност изглежда занемарен. Тревата е пораснала около превозните средства, като повечето от тях са от актуализираната Tesla Model 3 от 2024 г. Виждат се и няколко още по-нови Model 3, както и Model Y.

Снимките беше бяха публикувани в Reddit от потребител на име Ерик. Проверка на някои от VIN номерата откри, че заснетите електромобили са произведени през април и май 2024 г. Ерик отбелязва, че повечето от Tesla имат „нестандартни джанти и интериор в смесени цветове“.


Tesla на полето


Коментатор с потребителско име fixumistakes се свърза с местния сервизен център за мистериозното поле на Tesla и научи, че то се използва като паркинг за обновените Model 3, които са доставени от Tesla. От дилърството посочват, че са изчерпали местата в основните си съоръжения във Флорида и Орландо, което е наложило необходимостта от търсене на нови.

Друг потребител на Reddit - teckel, твърди, че стари кадри в Sentry Mode на техния Model Y Tesla от 2022 г. показват, че той е бил паркиран на подобно тревисто поле, преди да го купят. Въпреки че не е ясно колко дълго тези електрически превозни средства остават на такива места, преди да бъдат доставени на новите си собственици, възникват опасения относно ефектите от жаркото слънце във Флорида и от гризачите, които се крият във високата трева.


Tesla на полето


Съдейки по нарастващия запас от непродадени превозни средства, Tesla може да е изправена пред същото предизвикателство като много други автомобилни производители - забавяне на търсенето на електромобили.

След рекордно четвърто тримесечие на 2023 г. с 484 507 доставки, Tesla продаде 386 810 автомобила през първото тримесечие на 2024 г. и 443 956 през второто тримесечие на 2024 г. Експертите обаче смятат, че продажбите на автомобилния производител в САЩ може да спаднат, което хвърля несигурност върху бъдещите му перспективи.


Tesla на полето


Миналата година Tesla Model Y оглави класациите за най-продаван автомобил в света с 1 223 000 продажби. Що се отнася до близкия седан Tesla Model 3, той заема 10-та позиция с 508 000 продажби. Интересното е, че това бяха единствените електромобили в списъка с топ 10.


0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Точно по принципа на психопатите по-долу, твърдиш че има срив на продажбите и по тази причина тази година ще бъдат продадени повече бройки електромобили и това е лошо. Заради срива на продажбите на Тесла и автомобилите по поляните те са щяла да се прави плачевно и Стела да е само най-продавания автомобил на света за 20 24-та година. Пазарната капитализация се е сринала и затова Тесла струва колкото следващите 5 автомобилни компании взети заедно. Все лоши новини за Тесла, на база снимка на полян
  • #16
    1 rate up comment 3 rate down comment
    До 13 ( преди 1 месец )
    Това е като да твърдя, че месечните ти доходи са паднали 10 пъти за последните три години, защото преди 36 месеца си имал 40 000 лв доходи от продажбата на автомобил, а днес имаш само 4000 лв месечен доход, въпреки, че преди четири години месечните ти доходи са били 2000 лв. Та и твоите твърдения за акциите на Тесла са същите. За по-малко от седмица за цялото съществуване на Тесла, акциите са били над 400 долара, над 80% от времето са били под 100 долара, Но ти казваш че 200 долара е лошо
  • #15
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 месец )
    На кои Тресла залагаш? На тези непродадените на ливадата?
  • #14
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Господин пръдлив ( преди 1 месец )
    Кой беше най-продаваният автомобил за 2023 година? Можеш ли да си изкривиш устата и да кажеш името или ще се държиш като психопат и няма да отговориш на конкретно зададен въпрос, защото отговорът Не ти допада? Можеш ли да направиш собствена прогноза, след покачването на продажбите на хибридите и на Toyota и срива на продажбите на електромобили и на Тесла, кой ще е най-продавания автомобил за 2024 година? Аз залагам на Тесла, ти ще заложиш ли на Toyota? Даже не те питам RAV4 или corolla, защото и
  • #13
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 месец )
    Трети,акциите на Тресла от 400$ сега са 201$,това е минус 50%.
  • #12
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Проблема е ясен, има огромен срив в продажбите и няма къде да ги държат вече та са попаднали там.
  • #11
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 1 месец )
    Тесльо-тротинетка, манекен на функционална грамотност по Дънинг-Крюгер, най-продаваният автомобил в света е Тойота Корола, с над 50 милиона продажби.
  • #10
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Гостенино ( преди 1 месец )
    Понеже си гениален врачок който знае че бизнесът на Тесла не върви можеш ли да направиш прогноза след всички спадащи продажби на Тесла и провала на бизнеса им, дали тази година ще продадат повече бройки от миналата година? И за да бъде провала още по грандиозен, най-продаваният автомобил в света дали ще е от марката Тесла... отново? Много добре знаеш че отговора и на двата въпроса е положителен. Но като доказван психопат няма да отговориш. Виж колко добра врачка съм и познах.
  • #9
    2 rate up comment 5 rate down comment
    До 1 и 8 ( преди 1 месец )
    Гостенино психопат, ако за тебе най-продаваният автомобил в света е огромен неуспех, моля те дай твоята дефиниция за успешен модел на автомобил? Понеже си психопат няма да отговориш на въпроса.
  • #8
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Митична врачка ( преди 1 месец )
    Колко невежи коментари...Новия Модел 3 има функция да се зарежда докато стои на слънце, а когато се зареди напълно пренася излишната енергия през безжична връзка през Старлинк по целия свят, че чак до Марс. Тесла са наредили колите така за да решат енергийния недостиг по цял свят!Скоро цената на тока ще е отрицателна по целия цвят защото винаги има място на света където има слънце, а тесли има по цял свят! Няма как да го осъзнаете това психопати