fallback

Стотици Tesla са оставени да се пекат на жегата на обрасло поле

Чисто новите Model 3 не са зарязани, а очакват своите бъдещи собственици

Стотици Tesla, паркирани в обрасло поле, може да изглеждат като сцена от пост-апокалиптичен филм, но това се случва точно сега в САЩ. Тези привидно изоставени електрически превозни средства бяха забелязани близо до сервизния център на Tesla в Тампа (Флорида), а техните VIN номера предполагат, че са практически чисто нови.

Парцелът може да не е толкова претъпкан като гробищата за електрически автомобили от Китай, но със сигурност изглежда занемарен. Тревата е пораснала около превозните средства, като повечето от тях са от актуализираната Tesla Model 3 от 2024 г. Виждат се и няколко още по-нови Model 3, както и Model Y.

Снимките беше бяха публикувани в Reddit от потребител на име Ерик. Проверка на някои от VIN номерата откри, че заснетите електромобили са произведени през април и май 2024 г. Ерик отбелязва, че повечето от Tesla имат „нестандартни джанти и интериор в смесени цветове“.

Коментатор с потребителско име fixumistakes се свърза с местния сервизен център за мистериозното поле на Tesla и научи, че то се използва като паркинг за обновените Model 3, които са доставени от Tesla. От дилърството посочват, че са изчерпали местата в основните си съоръжения във Флорида и Орландо, което е наложило необходимостта от търсене на нови.

Друг потребител на Reddit - teckel, твърди, че стари кадри в Sentry Mode на техния Model Y Tesla от 2022 г. показват, че той е бил паркиран на подобно тревисто поле, преди да го купят. Въпреки че не е ясно колко дълго тези електрически превозни средства остават на такива места, преди да бъдат доставени на новите си собственици, възникват опасения относно ефектите от жаркото слънце във Флорида и от гризачите, които се крият във високата трева.

Съдейки по нарастващия запас от непродадени превозни средства, Tesla може да е изправена пред същото предизвикателство като много други автомобилни производители - забавяне на търсенето на електромобили.

След рекордно четвърто тримесечие на 2023 г. с 484 507 доставки, Tesla продаде 386 810 автомобила през първото тримесечие на 2024 г. и 443 956 през второто тримесечие на 2024 г. Експертите обаче смятат, че продажбите на автомобилния производител в САЩ може да спаднат, което хвърля несигурност върху бъдещите му перспективи.

Миналата година Tesla Model Y оглави класациите за най-продаван автомобил в света с 1 223 000 продажби. Що се отнася до близкия седан Tesla Model 3, той заема 10-та позиция с 508 000 продажби. Интересното е, че това бяха единствените електромобили в списъка с топ 10.

fallback
  • #7
    анонимен ( преди 1 месец )
    Напишете в търсачката "china abandoned electric cars" и гледайте за какво става въпрос. Има полета, и на пристанища. Някой стоят от доста години.
  • #6
    анонимен ( преди 1 месец )
    Това е нищо. В Китай има огромни полета със десетки хиляди чисто нови ел автомобили оставени да гният. На този етап няма дори желаещи да ги рециклира за вторични суровини.
  • #5
    анонимен ( преди 1 месец )
    С фунция мулчиране.
  • #4
    анонимен ( преди 1 месец )
    Имам акумулаторна косачка, мн. добра работа върши. Слагат на теслите по един нож отдолу, отзад броните и без това пропускат, и ливадата за нула време е окосена. Евтино и екологично.
  • #3
    Sdf ( преди 1 месец )
    Хич не върви виж акциите
  • #2
    анонимен ( преди 1 месец )
    Тесла в голяма степен достигна апогея си като автопроизводител. Докато не излезе малката електричка, дори обновяването на модел У едва ли ще даде голям тласък на продажбите. Гамата е остаряла и тясна, концептуално се поизтърка. И накрая Тесла е много повече софтуер отколкото кола. Та те няма как да направят много различен модел в близко бъдеще, който да привлече нови клиенти.
  • #1
    Гост ( преди 1 месец )
    Не върви нещо бизнеса,теслари!
fallback
Последни