fallback

Стотици Tesla са оставени да се пекат на жегата на обрасло поле

Чисто новите Model 3 не са зарязани, а очакват своите бъдещи собственици

Стотици Tesla, паркирани в обрасло поле, може да изглеждат като сцена от пост-апокалиптичен филм, но това се случва точно сега в САЩ. Тези привидно изоставени електрически превозни средства бяха забелязани близо до сервизния център на Tesla в Тампа (Флорида), а техните VIN номера предполагат, че са практически чисто нови.

Парцелът може да не е толкова претъпкан като гробищата за електрически автомобили от Китай, но със сигурност изглежда занемарен. Тревата е пораснала около превозните средства, като повечето от тях са от актуализираната Tesla Model 3 от 2024 г. Виждат се и няколко още по-нови Model 3, както и Model Y.

Снимките беше бяха публикувани в Reddit от потребител на име Ерик. Проверка на някои от VIN номерата откри, че заснетите електромобили са произведени през април и май 2024 г. Ерик отбелязва, че повечето от Tesla имат „нестандартни джанти и интериор в смесени цветове“.

Коментатор с потребителско име fixumistakes се свърза с местния сервизен център за мистериозното поле на Tesla и научи, че то се използва като паркинг за обновените Model 3, които са доставени от Tesla. От дилърството посочват, че са изчерпали местата в основните си съоръжения във Флорида и Орландо, което е наложило необходимостта от търсене на нови.

Друг потребител на Reddit - teckel, твърди, че стари кадри в Sentry Mode на техния Model Y Tesla от 2022 г. показват, че той е бил паркиран на подобно тревисто поле, преди да го купят. Въпреки че не е ясно колко дълго тези електрически превозни средства остават на такива места, преди да бъдат доставени на новите си собственици, възникват опасения относно ефектите от жаркото слънце във Флорида и от гризачите, които се крият във високата трева.

Съдейки по нарастващия запас от непродадени превозни средства, Tesla може да е изправена пред същото предизвикателство като много други автомобилни производители - забавяне на търсенето на електромобили.

След рекордно четвърто тримесечие на 2023 г. с 484 507 доставки, Tesla продаде 386 810 автомобила през първото тримесечие на 2024 г. и 443 956 през второто тримесечие на 2024 г. Експертите обаче смятат, че продажбите на автомобилния производител в САЩ може да спаднат, което хвърля несигурност върху бъдещите му перспективи.

Миналата година Tesla Model Y оглави класациите за най-продаван автомобил в света с 1 223 000 продажби. Що се отнася до близкия седан Tesla Model 3, той заема 10-та позиция с 508 000 продажби. Интересното е, че това бяха единствените електромобили в списъка с топ 10.

fallback
  • #27
    Анонимен ( преди 1 месец )
    Митко Бустеров още не се усеща за гъргарата.Бутаме му фитилите и той пали от четвърт оборот.
  • #26
    анонимен ( преди 1 месец )
    Тесла нямат проблем, защото още утре могат да "сурнат" 10-20 % от работниците и да намалят производството.
  • #25
    анонимен ( преди 1 месец )
    Да ти напомня ли антиматематико, че изкара наклон 30% на проходът Шипка с дължина в едната посока 15 км и цяла седмица не се усети , че при този наклон и този дължина, ще трябва да преодолееш 5000 м. денивелация за да изкачиш прохода и ви будалках, че това е наклон за излитане Дори Уикипедия не ви помогна, защото там така пишело и ми я цитирахте. И след цяла седмица подигравки на ваш гръб че се подигравате на физиката и математиката, имаш наглостта да напомняш този фарс? Мазохист!
  • #24
    анонимен ( преди 1 месец )
    Да ти припомня ли кой кого гъбъркаше цяла седмица, да смята челни съпротивления, съпротивления при търкаляне, мощност за преодоляване на наклона и всички мощности на баничарката на турбо, за да ми докажете че при входящи 45 киловата от горивото, до колелата достигат 50 kW мощност. И даже с обща помощ на всички антиелектрически никове, доказах тезата си, че при 45 kW мощност и 30% КПД на ДВГ до колелата достигат 50 kW, защото вярвахте че входящата мощност е 150 kW от 4,5l дизел/час и 15л/100км.
  • #23
    Абе психопат ( преди 1 месец )
    За сметка на това аз не съм психопат и мога да дам десетки цитати как твърдиш че литър дизел има 10 kW мощност. Особено как при разход 15 л на 100 при катерене на Шипка с 30 км в час входящата мощност е 150 kW, А изходящата 50 kW, при положение че разхода е 4,5 л на 100 км. Мога да дам и стотици цитати където твърдя че литър гориво има 10 kWh енергия. Ти можеш ли да дадеш поне един цитат където твърдя, че горивото има мощност. Мощността е в киловати, да ти напомня Да не ходиш до Уикипедия
  • #22
    Психопат ( преди 1 месец )
    Ето как в 500 знака гост успя да събере 10 лъжи, клевети и инсинуации, на които няма да отговоря, защото ми писна да се гаргаря с него и да се крие като лалугер без да отговаря. Като му дадох цитат от Уикипедия, че еластичността на стъклото е по-малка от стоманата която е по-еластична, се скри в дупката си за цяла седмица и сега наднича да се излага още. Притежава ли стъклото еластичност бе гостенино? Или още твърдиш на тезата че е пластично и можеш да го огънеш на тръба?
  • #21
    Гост ( преди 1 месец )
    Общата култура ще вдигаш казваш,със знания от Ютуб и Уикипедия.Като 5г Х 20%=100 %,еластичен колянов вал,стомана от желязна руда с високо съдържание на въглерод, еластично стъкло, ултра твърдата и мега еластична стомана, мощност в киловатчаса, горивото имало мощност, отрицателна мощност.Тук си те ползваме за гаргара.
  • #20
    Хвалипръц ( преди 1 месец )
    Тесльо-тротинетка, най-продаваният автомобил за 2023 беше Тойота. Прогнозата ми за 2024 е че също ще бъде Тойота. Да ти имам претенциите за функционална грамотност, като един въпрос не можеш да формулираш правилно.
  • #19
    До 19 ( преди 1 месец )
    В 500 знака един психопат е способен да събере над 10 лъжи и манипулации, които изискват 500 знака за да бъдат разобличени.. аз нямам нищо против да ги издиктувам за 30 секунди. Все пак психопатите трябва да се гърчат и да имат работа, А на мен ми е забавно да им разобличавам лъжите и да вдигам общата култура на четящите коментарите. Единственото оръжие срещу лъжите е истината и реалността, както и фактите и цифрите. Напоследък не спестявам истината за психопатите. Останаха 30 знака, доволен ли
  • #18
    анонимен ( преди 1 месец )
    Ба, Митето Тесларов май не може да изкаже мнение с по-малко от 400-500 символа. Безкрайни фермани, локуми, числа, проценти без помен от "лаконичност". Смях, смях...
fallback
Последни