IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бивш дизайнер на Bugatti и Koenigsegg показа собствена хиперкола

Първият модел на компанията Nilu27 излиза в тираж от 54 бройки

Бивш дизайнер на Bugatti и Koenigsegg - Александър Селипанов, който тази година основа своя автомобилна марка Nilu27, представи своя дебютен проект - хиперколата Nilu. Нейното производство стартира тази година, като то ще бъде в ограничен тираж.


Nilu.


Автомобилът има брутален „гол“ дизайн, монокок от въглеродни влакна с алуминиеви подрамки с керамично покритие и окачване на много дълги носачи. Двигателят е атмосферен V12 6.5 от компанията New Zealand Hartley Engines. Той произвежда 1070 к.с. и 860 Нм въртящ момент, като благодарение на късия ход на буталото се развърта до 13 000 оборота в минута.

Устройството получава оптимизирана горивна камера, специални дросели и уникално Hot V оформление с обърнати позиции на всмукателния и изпускателния отвор. Тази схема подобрява терморегулацията и позволява на изпускателния колектор да бъде вграден в цялата система.


Nilu.


Поради сложната си геометрия и размери, изпускателният тракт на Nilu е трябвало да бъде 3D отпечатан от топлоустойчив материал Inconel, а триото от крайни тръби като цяло е проектирано въз основа на вдъхновение от дюзите на космическата совалка.

Динамичните характеристики все още са предварителни, като Nilu би трябвало да ускорява от 0 до 100 км/ч за 3 секунди, а максималната скорост е ограничена до 400 километра в час.


Nilu.


Хиперколата е оборудвана с механична скоростна кутия CIMA с H-образна схема на превключване. В купето има само еди дисплей, който е вграден в огледалото за подобряване на видимостта. Седалките са фиксирани, педалите, подглавниците и страничните огледала се регулират ръчно.

Първата партида от 15 хиперавтомобила ще бъде сглобена от компанията Aria Group в Ървайн (САЩ). Това ще са автомобили без достъп до редовни пътища. Хомологираната версия на Nilu ще се появи по-късно и ще бъде ограничена до 54 броя. Четири от тях ще получат уникален дизайн, който ще бъде развитие на оригиналния стил. Цените на двувратката все още не са обявени.


Още снимки на новата хиперкола - вижте в галерията:


0 от 500