IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това ли е най-мощният атмосферен двигател на света?

Моторът на новата марка Nilu27 ще получи над 1000 конски сили

Марката Nilu27, създадена от родения в Русия дизайнер Александър Селипанов, продължава да разкрива информация за първия си модел. Това ще бъде хиперкола, чието име засега не се съобщава, но вече е известно, че ще получи атмосферен двигател с над 1000 к.с. И това най-вероятно ще бъде най-мощният атмосферен агрегат в света.


Nilu27


Компанията на Селипанов показа нов тийзър, като обяви допълнителни характеристики на двигателя V12 - обемът му ще бъде 6,5 литра. В момента най-мощният атмосферен двигател в света има подобен обем, като е разработен от Cosworth за Aston Martin и се използва като част от хибридната електроцентрала на хиперавтомобила Valkyrie. Той осигурява точно 1000 к.с..

По-рано беше съобщено, че моторът Nilu27 ще може да се развърти до най-малко 11 000 об/мин. Той е разработен специално за хиперколи от новозеландската компания Hartley Engines и има изпускателен колектор, разположен в извивката на цилиндровия блок.

Александър Селипанов обяви създаването на собствена автомобилна марка в средата на май. Тогава става ясно, че първият модел Nilu27 ще бъде представен на 15 август като част от престижния конкурс за дизайн Concours d'Elegance в американския Пебъл Бийч.


0 от 500