IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шеф в Mercedes сравни 4-цилиндровите мотори в AMG със смартфони

В компанията вярват, че както при телефоните, хората постепенно ще nриемат новата технология

Спортното подразделение на Mercedes продава 4-цилиндрови модели от години, но най-крайните фенове на марката не приемат автомобили като като CLA45 и GLA45 за истински AMG заради слабите им 2,0-литрови двигатели. Проблеми има и с най-новите C63 и GLC63, тъй като те също вече са 4 цилиндъра, макар и подпомогнати от мощна plug-in хибридна настройка.


Mercedes-AMG


В AMG обаче вярват, че хората ще променят отношението си съм двигателите с намалена мощност, поставяни на моделите на марката. В интервю за австралийското списание Carsales, ръководителят на местното подразделение на Mercedes - Хайме Коен, предположи, че точно както някои хора първоначално се съпротивляваха на мобилни устройства без физически бутони, форматът им в крайна сметка стана широко успешен.

„Аз бях от тези, на които липсваше телефонът с клавиатурата. Как може да се продава без клавиатура? Е, сега са без клавиатура. Напредъкът отнема време и в крайна сметка е успешен, защото това е добър продукт, който убеждава хората в качествата си. Не мисля, че има проблем, просто преходът винаги изисква известно убеждаване", казва Коен.

Топ-мениджърът вярва, че същото се е случило с автоматичните трансмисии, когато производителите на автомобили започнаха да спират механичните скоростни кутии. Шефът на Mercedes в Австралия посочи, че много хора са се колебаели да се сбогуват с ръчните скорости, но постепенно колите с два педала са се наложили.

Коен не е първият високопоставен служител на Mercedes, който защитава приемането на електрифициран 4-цилиндров двигател като заместник на добрия стар V8. Само миналия месец шефът на AMG - Михаел Шийбе, призна, че „за някои клиенти им е необходимо време, за да бъдат наистина развълнувани от технологията. По-нататък той каза, че „е важно да бъдем отворени, когато става въпрос за технологии“.


0 от 500
  • #2
    13 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    не би трябвало да е проблем за хората, които купуват колите нови. Тъй или иначе ще ги сменят след 2-3 години. Ако не са на някакъв лизинг с обратно изкупуване обаче, цената на вторичния пазар вероятно е много ниска. Проблем е за такива като нас, дето знаят, че от туй кола не става след 100 000 км.
  • #1
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Ако е хубаво направен 2.5 4 цилиндъра е фурия.Собствениците на 2.0т на ауди ще потвърдят колко много мощ има подобен мотор . На теория ако решат от 2.0 четири цилиндъра с турбо могат да изкарат 500 коня. Верно ресурсът ще е 50 хил км сигурно.