IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Mercedes-AMG CLE 63 Coupé получава 585 коня

Връщането към битурбо V8 дава шанс на още един модел

Появата на новия Mercedes-AMG CLE 63 Coupé се забавя, тъй като германският производител беше принуден да промени стратегията си. Оплакванията от клиенти принудиха компанията да се откаже от хибридното задвижване с 2,0-литров двигател и отново да заложи на 4,0-литровия битурбо V8.


Mercedes-AMG CLE 63 Coupé


Снимки на тестови прототип на нов CLE 63 се появиха в Motor.es, като бяха разкрити и любопитни подробности за модела. Както стана ясно, той остава без хибридния агрегат, разработен от екипа на Mercedes-AMG във Формула 1, тъй като клиентите и собствениците на пуснатия по-рано на пазара Mercedes-AMG C63 изразиха тотално недоволство от тази задвижваща система.

В крайна сметка Mercedes беше принуден да коригира стратегията си, въпреки че имаше пълно доверие в нея. От компанията първо обявиха, че „клиентите трябва да разберат нови технически подход“, но това явно не свърши работа и промяната вече е факт.

Тестовете на новото купе CLE 63 явно са към края си, защото заснетият прототип е с лек камуфлаж, които прикрива най-вече предната част. Вижда се обаче решетката Panamericana, която се откроява, както и големите въздухозаборници в бронята, които иман активна аеродинамична система.


Mercedes-AMG CLE 63 Coupé


Хрилете на предните перки, които охлаждат спирачките, също са ясно видими, както и огромните лети джанти и перфорираните спирачки с червени апарати. Задната част обаче е ключова, тъй като на бронята вече няма люк за порта за зареждане на батерията на системата PHEV.

Премахването на енергийния акумулатор и електрическия мотор ще намали теглото на модула, оставяйки само характерния 4,0-литров битурбо V8, въпреки че той е оборудван с MHEV технология. Новото купе няма да може да достигне мощност от 700 к.с., както би станало, ако беше западило хибридната технология „AMG E Performance", но това, което е сигурно е, че Mercedes и AMG ще се опитат да останат пред BMW M4 .

И ако големият съперник предлага не по-малко от 550 к.с., новият Mercedes-AMG CLE 63 Coupé, който ще бъде пуснат в продажба в края на 2025 г. като модел от 2026 г., ще надмине тази цифра с огромните 585 к.с. Той ще запази своята задвижване на всички колела 4MATIC+ и деветстепенна автоматична скоростна кутия. Обратът в решението на Mercedes да заложи на V8 в тази двувратка отваря вратата към версия с много висока производителност в CLE Cabrio, която не беше планирана.


0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 2 rate down comment
    i'm-дртiйУАЙТВ0 ( преди 1 месец )
    Не знам как успяха да ги заковат тия уж-НЕпосилни 585 PS тия яки юнаци от възгрозните нови барачки на еМ-Бечките, ама да инфо прозорливо+перспективно мислещата и очакваща бъдещето спортна ауто-мотор-аудитория, че НОВОто моделче на GENESiS от техния адреналина-вдигащ суб-Бранд MAGMA-та ще има под оранжевия си ШОКОпредизвикващ капак минималните чисти 600 коня, ще струва ОК. 70-74 хилки в долари и ще се появи в ЕUРОПАта през идната пролет на 2и25-та, като 1 ще изникне в Корея, после в US+CAN итн
  • #2
    2 rate up comment 4 rate down comment
    До No.1 ( преди 1 месец )
    Plug-in не е измама. Проблемът са идuoтuте, които не проумяват как да я използват...
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Измамата на Мерцедес с PHEV, според тях тази кола замърсявала в пъти по-малко от една малка кола....