IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте колко капризен е Mercedes-AMG One

Двигателят трябва да се стартира по специален начин, в противен случай няма да работи (ВИДЕО)

Поставянето на истински двигател от Формула 1 в разрешена за движение по улиците хиперкола се оказа трудна задача за Mercedes-AMG. В крайна сметка германците се справиха, като автомобилът One беше представен през септември 2017 г. След много технически препятствия, производството започна през август 2022 г. Шампионът във Формула 1 Нико Розберг поръча колата си през 2018 г., но трябваше да чака шест години, за да я получи. Ново видео ни напомня колко придирчив е този автомобил от Формула 1 на пътя.


Mercedes-AMG One


Вероятно сте чували историята за това как 1,6-литровият V6 двигател с турбокомпресор трябва да се обслужва на всеки 30 000 км. Е, това не е всичко, тъй като процедурата за стартиране на AMG One трябва да се следва стриктно. Нико Розберг направи грешката да изключи колата преждевременно, преди двигателят да достигне оптимална температура.

Ако направи това шест пъти подред, Mercedes щеше да блокира колата, което му попречи да я използва отново. Единственото решение в случая е обаждане на производителя, който изпраща свой човек с лаптоп, за да „размрази“ автомобила.



Двигателят с вътрешно горене се нуждае от 5-8 минути, за да достигне оптималната си температура, ако автомобилът е неподвижен. Шофирането намалява времето за изчакване до 2-5 минути. Трябва да се отбележи, че хиперколата винаги стартира в напълно електрически режим. Двигателят няма да запали, докато катализаторът не достигне оптималната си температура, която е 500 градуса по Целзий. В случая процесът отнема 60-90 секунди, в които AMG One се държи като стандартно транспортно средство.

 

0 от 500
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    1-ви, тази кола не е серийна, а са лимитирана бройка, които почети сигурно са ръчна изработка (или поне двигатля). за разлика от Семи, който трябваше да е сериен. Е ако не можеш да направиш разлика между "бутикова стока" и масова продукция вече е друга работа.
  • #1
    7 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Къде са подигравачите за камиона на Тесла, която никога не е произвеждала камиони? Mercedes произвежда коли от повече от век. "автомобилът One беше представен през септември 2017 г. След много технически препятствия, производството започна през август 2022 г. Шампионът във Формула 1 Нико Розберг поръча колата си през 2018 г., но трябваше да чака шест години, за да я получи."