IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да разберете къде е правена вашата Toyota

Ако VIN номерът започва с J, значи е произведена в Япония

Toyota Motor Company съществува от 30-те години на миналия век, като отдавна се е превърнал в глобален бранд с фабрики по цял свят. Все още доста от моделите се правят в Япония. Мнозина шофьори приемат това като гаранция за топ качество и издирват точно такива коли, независимо дали купуват нови или втора ръка.

 
Toyota GR Corolla


Ако сте любопитни дали вашата Toyota е създадена в Япония, най-лесният начин е просто като погледнете идентификационния номер на превозното средство или VIN.  Всяка кола го получава веднага след завършването й в завода. Ако вашият VIN започва с "J", значи автомобилът е произведен в Япония. Можете бързо да намерите номера на няколко места, включително върху метална табела в долния десен ъгъл на таблото, върху сертификационния етикет в рамката на вратата от страната на водача. При някои модели е щампован под седалката на пътника.

Цифрите от четири до осем се наричат секция за описание на автомобила, където са маркирани стилът на каросерията, типът на двигателя, типовете предпазни колани/въздушни възглавници, серията на автомобила и моделната линия. Цифра девет се използва вътрешно, цифра номер 10 е за моделната година,  11 е кодът на завода, а останалите шест цифри са уникалният сериен номер на автомобила.
 
 

Toyota Mirai


Всичко това е полезна информация, но как да разберем различните световни идентификатори на производителя? Освен "J", което означава, че автомобилът е създаден в Япония, има няколко други основни кода, които можете да търсите на вашата Toyota. Тези, които започват с "1", "4" или "5" - означават, че са произведени в Съединените щати. Тези с "2" са създадени в Канада, с "3" са сглобени в Мексико.

Има също шанс да попаднете на VIN, които започват с "6", "8", "9," "S", "M", "K" и "V", “P”, които означават съответно Австралия, Аржентина, Бразилия, Обединеното кралство, Тайланд, Южна Корея, Франция и Португалия. И специално за комшиите – “N“ означава произведена в Турция (град Сакария, 160 км източно от Истанбул).
 
 

0 от 500