IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota превръща новата Corolla в кошмар за електромобилите

С помощта на китайците от BYD хибридът ще предлага над 2100 км автономност

Дванадесетото поколение на Toyota Corolla вече има зад гърба си цели 6,5 години, така че японската компания вече мисли за неговия наследник. Според последните информации този модел ще притежава една много важно качество, което трябва да му даде голямо предимство на пазара.


Toyota


Новата Corolla ще поучи модерен дизайн, но най-важната промяна ще бъде в задвижващата система. Моделът ще премине от сегашния самозареждащ се хибрид към plug-in хибридна система, която ще осигури огромна автономност. И за нея ще се използва помощ от чужди компании.

Както е известно, Toyota, съвместно с Mazda и Subaru, разработва цяло семейство нови задвижващи агрегати, като в случая използваният досега 1,8-литровият двигател на Атина ще бъде трансформиран в 1,5-литров блок, който ще се използва както при стандартния хибрид, така и при PHEV.


Toyota


Бъдещата Corolla, която ще продължи да се продава като седан и комби (Touring Sports), ще има максимална мощност от 100 к.с. във вариант на хибрида, но ще добави турбо, за да достигне 180 к.с. при plug-in хибрида, възползвайки се от технологията за електрификация на китайския BYD. С помощта на неговите мощни батерии новата Corolla ще постигне максимален пробег до 2100 км с пълен резервоар и заредена батерия.

В Toyota са убедени, че подобни показатели ще помогнат на Corolla да се справи не само с хибридите, но и с чистите електромобили. Не е за пренебрегване и фактът, че Corolla е най-продаваният автомобил в историята и отдавна се е доказал като един от най-надеждните, което го прави в предпочитан избор на много места по света.


0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Това зариждаемото ще е на такава цена, че евтиния модел на Тесла излизащ другата година ще е направо евтин в сравнение, а се надявам да е грешка, че незареждаемия ще е 100 коня то
  • #2
    11 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Тойота ще ползва хибридна технология от BYD и за извън китайския пазар? Явно BYD минава и Тойота при хибридите и Тесла при електромобилите наведнъж
  • #1
    11 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Чета и се чудя - това подигравка ли е? 100кс, с "турбо" 180кс?! 2100км автономия? И затова упражнение - 1.5 + батерии и т.н. Ами сложете един 1.5д мотор, скопете го на 90кс, 100л бака и като нищо ще измине 2к км. (ако се кара като е-кола и не му се дава зор)