IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-добрите нови коли за 2024 според собствениците им

В класацията на J.D. Power за удовлетвореност има много неочакван лидер

Американската организация за подпомагане на потребители J.D. Power публикува най-новото си проучване за автомобилни характеристики, изпълнение и оформление (APEAL), което показва, че удовлетвореността на собствениците на автомобили се е „възстановила след две години на безпрецедентен спад“. Средният рейтинг на удовлетвореност е 847, което с два пункта повече от преди година. Неочакваният лидер по рейтинг е Rivian, с резултат от 900, макар марката да не е включена в официалното класиране.


 J.D. Power


Трябва да се отбележи, че удовлетворението сред собствениците на електрически превозни средства, които не са Tesla, достигна рекордните 877 точки, надхвърляйки собствения резултат на Tesla от 870.

Като част от проучването експертите от J.D. Power отбелязват, че „традиционните производители са се вслушали в клиентите. Те вече произвеждат подобрени превозни средства, които по-добре отговарят на желанията на клиентите, включително подобрено вътрешно пространство и по-висококачествени материали, както и опростени функции.“

Потребителите имат негативно мнение за информационно-развлекателните системи, които са една от най-ниско оценените категории в индустрията. Средната оценка за такива системи е 805 точки, което е значително по-ниско от Android Auto (832) и Apple CarPlay (840). Въпреки че не е честно сравнение, потребителите предпочитат прост дизайн, който наподобява техния смартфон.


 J.D. Power


Проучването също така показа, че хората обичат премиум марките много повече от обикновените. Производителите на луксозни автомобили отбелязаха средно 870 точки, което е значително по-високо от средното за масовия пазар от 838 точки. Удовлетворението от масово произвежданите автомобили обаче се е увеличило с един пункт.

Сред премиум марките лидери са Rivian, която получава най-висок резултат, но е извън класирането, тъй като не отговаря на всички критерии в проучването, Porsche и Jaguar, докато Polestar е на последно място с резултат 839, наравно с марки като Chevrolet, Dodge и Honda.

 

0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 3 rate down comment
    i'm-дртiУАЙТBOY ( преди 1 месец )
    Веднага забелязахме и реагираме като съответно отбелязваме и РЕАЛНИЯ ФАКТ, че НОВАта авто-СЕНЗАЦИЯ в световен мащаб: корейският премиум-лЮкс-Бранд е само на 8 т. от БМВ и с 4 т. назад от еМ-Бечките или с други думи - качеството здравината и надеждността, както и много високото ниво на сървизното обслужване ВЕДНАГА си казват думата и купувачите на въпросната марка GENESiS са супер-доволни и адекватно лоялни към своя любим НОВ и верен избор на машина, к. в класа си е абсолютно без K0H-KYPEH-ЦИЯ.
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    До 1 ( преди 1 месец )
    А кой плаща за служебните автомобили бе умник? Шефа ти си намаля от печалбата, или реже от всички служители? Да ти дам ли 30 сек. да се сетиш или нема нужда?
  • #1
    9 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Най добре е служебно Порше. Но понеже няма такъв филм, и обикновена служебна кола пак е добре. Изобщо всяка една кола за която не плащаш лични пари е добър вариант.