IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-качествените автомобили в САЩ

Класацията J.D. Power U.S. Initial Quality има нов лидер

RAM e новият лидер в класацията J.D. Power 2024 U.S. Initial Quality - проучване за надеждността на автомобилите на пазара в САЩ. Това се случва за втори път през последните 4 години, докато миналогодишният победител Dodge се смъкна на последно място. При премиум-марките победител е Porsche.


Ram


RAM се представя добре в много от категориите на проучването, включително рейтинги за инфотейнмънт. Chevrolet заема второто място, изкачвайки се с три позиции спрямо миналата година. Hyundai се изкачи на трето от 17-о място, а в първата петица попадат още Kia и Buick.


При премиум-производителите Porsche се изказва на първа позиция, след като през миналата година остана втори след Alfa Romeo. Германският производител заема седмо място в генералното класиране.

Резултатите от проучването сочат, че средно собствениците съобщават за 195 проблема на 100 превозни средства, което е три повече от предходната година. RAM има 149 проблема на 100 автомобила, докато при Porsche те са 172.


J.D. Power


Изследването на J.D. Power класира марките въз основа на броя проблеми, докладвани от собствениците на 100 автомобила. Последното проучване се основава на отговорите на 99 144 купувачи и наематели на нови модели от 2024 г.

Проучването установява, че фалшивите предупреждения от технологиите за подпомагане на водача и други системи са най-честите оплаквания от собствениците. По-специално, функцията Rear Seat Occupant Reminder, която трябва да предупреди водача за дете или домашен любимец на задната седалка, когато колата е изключена, понякога работи, когато няма никой на задната седалка. Освен това системите за подпомагане на водача дразнят собствениците с неточни предупреждения за напречен трафик и автоматично аварийно спиране при движение на заден ход.

Тринадесет марки са подобрили представянето си спрямо миналата година, като най-сериозен ръст записват Hyundai и Kia записват най-голям ръст. В същото време лидерите от 2023 г. Dodge и Alfa Romeo отбелязват значителни спадове в резултатите си.


0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ramires ( преди 12 часа )
    Ram първи, Volvo последни...и спирам да чета.
  • #6
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Баварец ( преди 16 часа )
    До #1: РАМ е Стелантис т.е. Фиат.Какво разправяш, и ти не си разбираш май?
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Propov ( преди 1 ден )
    Ram са супер, пък Dodge не стават. Е RAM да не се правят от Тойота или Хюндай, или може би любимата Тесла?! Пак ни зарибявате нещо, ама не сме чак такива *** шарани.
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Фак нюз ( преди 1 ден )
    Пак нагласени подредби, Рам на първо място, а Доч на последно. Все едно да кажеш G-класата е безпроблемна, ама мерцедес са първенци по проблемни автомобили.
  • #3
    0 rate up comment 2 rate down comment
    1-дртийУАЙТBOY! ( преди 1 ден )
    10-ина марки подобряват представянето си спрямо мин.год, като най-сериозен напредък отбелязват корейските Hyundai+Kia, докато при премиум-производителите ЛеХъСът ОТНОВО се изкачва на 1ва позиция /NB: Porschе дефинитивно са много ЗДРАВИ машини, N0 НЕ е ПРЕМИУМ-марка!/, след като през мин.2023 остана доста назад, мисля, а пък плътно зад японците следва NEW-сензация в авто-индустрията - GENESiS. Така нещата са подредени по верния+правилен н/н. А за DE-премиумите пък изобщо нема да отварям и слово
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 2 дни )
    А ми то и е казано ББ или са първи миналата година и са се свлекли.Намалили са моделите при същия брой оплаквания ето го
  • #1
    12 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    Знам, че формално РАМ са отдена марка, но също така знам, че са си Додж, така че тая работа РАМ да са на първо място, Додж на последно нещо не ми се връзва. Ако ще и Додж реално да предлагат вече само един или най-много два модела. Трудно ми е да повярвам, че едната ръка в Стелантис ще е чак толкова по-различна от другите такива. Но, понякога се случват и чудеса предполагам.