IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американци посочиха три SUV, които ще изкарат 500 000 км без ремонт

Тези машини имат по три реда седалки, а недостатъците им не са свързани с основни системи

Големите триредови SUV-модели са идеални за транспортиране на седем или осем души, но не всяко такова превозно средство може да се похвали с достъпна цена. Американското издание Motorbiscuit посочи три употребявани автомобили с три реда седалки, които могат да изминат 500 000 км без основен ремонт.


Toyota Highlander


В случая за основа са използвани изследвания на агенция J.D. Power, която ежегодно анкетира стотици хиляди собственици на автомобили. Те трябва да посочат какви проблеми за срещнали със своите коли през последните 2 години на притежаване.

На първо място се нарежда Toyota Highlander от 2016 г. (на първата снимка), който е сред най-добрите автомобили от самото си излизане на пазара. Цената на този автомобил в САЩ започва от 17 200 долара, като той получава и най-високата оценка на J.D. Power сред моделите с три реда седалки - 83 точки от 100 възможни. Единствените оплаквания на собствениците на highlander са от остарялата мултимедийна система.


Honda Pilot


Втората позиция е за Honda Pilot от 2018 г. (на снимката). Цените на тези употребявани SUV на американския пазар започват средно от 19 200 долара, а J.D. Power дава на този Pilot оценка за надеждност 82 от 100, като това е една от най-добрите в класd. Оплаквания на собствениците са от лошата шумоизолация, както и от проблемната мултимедийна система.

Трети в класацията е Ford Explorer също от 2018 г. За този автомобил американците плащат средно 17 400 долара, като намирането му на пазара втора ръка е трудно, тъй като малцина собственици са склонни да се разделят с колата си.


Ford Explorer


Надеждността на Explorer (на снимката) се оценява на 82 от 100 възможни, като и тук критиките не са свързани с основни системи и агрегати. Оплакванията на притежателите са от неудобните седалки на третия ред и по-малкото товарно пространство спрямо конкурентите.


0 от 500