IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford измисли как да продаде повече електромобили

Компанията принуждава собствените си служители да минат на Mustang Mach-E и Lightning

Почти всички марки страдат от сериозните последици от ниските продажби на електрически автомобили по света. Някои компании бяха принудени да намалят производството, но всички са наясно, че заради намалени обеми на продажби печалбите им за 2024 г. ще бъдат значително по-ниски.


Ford


Един от производителите, на които ситуацията се отразява най-зле е Ford, като това се отнася за САЩ. Там са натрупани огромни количества от двата електромобила на марката, които чакат да бъдат прехвърлени на дилърите. На свой ред те не искат да продават електрически коли и това допълнително влошава положението.

Прогнозата на Ford беше, че през 2026 г. компанията ще продава по 2 млн. електромобила по цял свят, което няма нищо общо с реалността. И сега ръководството търси начини да пласира хилядите произведени Mustang Mach-E и F-150 Lightning, които се трупат в американските заводи. Част от тях ще бъдат дадени на служители на компанията, заемащи по-високи постове.


Ford


Те вече са уведомени, че към сегашната си служебна кола могат да добавят и една електрическа, като я закупят със специални преференции. Във Ford смятат, че ако техните служители преминат на електромобили, те ще започнат да споделят опита си от тяхното ползване с приятели и роднини, което може да привлече допълнителни клиенти.

Във всичко това обаче и една уловка, тъй като в мейла изпратен до служителите се казва, че всички, които в момента карат коли на лизинг, които са различни от електрическите, трябва да ги изплатят напълно до 15 май 2025 г. или да ги върнат. С тази мярка Ford възнамерява да убие два заека с един камък - от една страна, ако служителите му се движат само с електрически автомобили, те ще насърчат клиентите да залагат на тях, а от друга страна ще увеличи и собствените си продажби. А това, че някои служители може да не са съгласни, едва ли има значение.

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Можеше малко да изчакат да видят как ще тръгне новия Форд Експлорър (макар да е ребрандиран ИД4, първите ревюта са добри) пък тогава да правят такива работи.