IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford беше осъден да плати 56 милиона долара

Дефект на стар SUV беше признат за фабричен

Жителка на Колорадо спечели делото си срещу американския производител Ford, като го осъди да й плати плати обезщетение от 56 575 000 долара. Още 45 млн долара е глобата на компанията към държавата, става ясно от решението на съда.


Ford Expedition


Причината за тежката санкция е инцидент от преди 8 години, за който съдът смята, че е по вина на автомобилни производител. На 27 декември 2016 г. Лорел Томпсън излиза от своя Ford Expedition, произведен през 1998 г., подхлъзва се и пада по гръб точно под лявата предна гума. В този момент всъдеходът внезапно потегля назад, минава през крака на жената и чупи пищяла и фибулата.

Ищецът твърди, че Ford е знаел за дефект на трансмисията в SUV-овете Expedition, тъй като подобни проблеми са възникнали при други модели през 80-те години. Автомобилният гигант от своя страна настоява, че Лорел Томпсън е забравила да постави селектора на скоростната кутия на автомобила в режим на паркиране и е паднала под колата поради собствена небрежност.

Представител на концерна коментира, че „Ford уважава решението на съда, но смята, че присъдата не е подкрепена с доказателства“. Адвокатите на автомобилния производител обмислят да обжалват, тъй като санкцията е огромна. Интересното е, че Ford се опита да премести гледането на делето в „своя“ щат Мичиган, но в крайна сметка процесът се състоя в Колорадо, където живее ищцата.


0 от 500