IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model Y е най-продаваният SUV за годината

Електромобилът изпреварва Toyota RAV4 и Honda HR-V

Най-продаваният автомобил за 2023 година - Tesla Model Y, продължава успешното си представяне на световните пазари. По данни на портала focus2move той е най-търсеният SUV за първите 4 месеца на тази година.


Tesla


Кросоувърите и SUV-моделите продължават да се радват на огромна популярност сред потребителите и битката за клиенти между тях е много оспорвана. Това си личи и от разликата между първите автомобила в класирането. За 4 месеца Tesla е продала 369 013 бройки от Model Y, а Toyota е реализирала 323 901 единици от своя бестселър RAV4.

Третото място в класирането заема друг „японец" - Honda HR-V, чийто резултат е 241 048 бройки. В първата петица попадат още Hyundai Tucson, избран от 195 545 потребители, следван от близкия си „роднина“ Kia Sportage - 175 550 продажби.

Места в първата десетка на най-популярните SUV намират още Volkswagen Tiguan - 161 536 продажби, BYD Song - 134 237, Honda HR-V - 132 984, BMW X3 - 110 847 и Mazda CX-5 - 110 765 продажби.


0 от 500
  • #20
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Тоше - едното е са коли като цяло другото е за СУВ-ове
  • #19
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Тодор 2 ( преди 3 месеца )
    Ето я въпросната статия, където Модел У е 6-ти: https://***.focus2move.com/world-car-market/
  • #18
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Тодор ( преди 3 месеца )
    Същият сайт, focus2move, написа точно обратното, преди 10 дни, в статията си Best selling cars пише, че от януари до април Модел У е на 6-та позиция, с минус 29%. Влезте в сайта, в подменю world rankings и вижте статията. Там Корола, Рав4, Ф-серия и други са преди Модел У.
  • #17
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Реално ( преди 3 месеца )
    Model Y 4х4, 2 мотора, 500 коня, 2 багажника или 7 места, теглич, багажник за байкове и багажник на тавана, с 250 по магистралата, с батерии 21700 като на NASA и Boeing, с Octovalve термопомпа и Camp mode (режим кемпер) - цяла нощ климатик срещу само 8% батерия, е най-добрата кола на всички времена!
  • #16
    5 rate up comment 6 rate down comment
    До 5 ( преди 3 месеца )
    Патологичният лъжец (по научно му - психопат) си е лъжец и никакви факти не помагат. 1.Няма достатъчно електрическа енергия - лъжа. Проблемът е с излишъка и отрицателните цени на енергията, А не не достига. 2.Тва да не знаеш колко можеш да изминеш с батерията и да ти намалявт километрите ако пуснеш климатик или радио и чистачки - пак лъжа. 3. зарядните станции- бавни и ги няма навсякъде. ... Най-голямата лъжа. В България има 7 пъти повече бързи зарядни станции от необходимото и са навсякъде.
  • #15
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    "Гост ( преди 2 часа )В предишна статия бяха на престижното 9 място.Сега ново двайсет,били първи.Който плаща,той поръчва музиката." Цифрите не лъжат, затова е толкова лесно да те излъжат. Тебе и всеки друг функционално неграмотен който не прави разлика между марка и модел и между бройка и процент. Не можеш да направиш разликата, че Бай Иван на пазара продава повече домати на ден от kaufland, а kaufland прави над 1000 пъти повече оборот от бай Иван и двете твърдения може да са верни.
  • #14
    3 rate up comment 2 rate down comment
    До лудория ( преди 3 месеца )
    "Тесла предлага 3-4 модела и хората, които ги харесват, купуват от бедното меню, предлагано от тях. Ако Тойота предложи само 4 модела, може ли да сметнете по-колко милиона ще са продадени бройки от модел? " Задал си въпроса на обратно. Правилният въпрос е ако Тесла има 10-15 модела, По колко общи продажби ще има Тесла на година? Следващия въпрос е, ако за първите четири месеца Тесла модел У има 1,1 милиона продажби годишно при цена 50 000 евро, колко ще са продажбите на модел 2 за 25 000 евро?
  • #13
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 месеца )
    Тротинетка, електромобилите по пристанищата, паркингите и старите летища още си стоят.
  • #12
    7 rate up comment 3 rate down comment
    До Лудория ( преди 3 месеца )
    Не е баш така. Хората търсят автомобили от определени класове. Който иска Рав 4, няма да си вземе Корола, ако сувът отпадне от гамата на Тойота. Ще си вземе ЦРВ, Тигуан или нещо друго. Така че не е толкова просто.До 10. И при теб не е така. Самолетният транспорт е отговорен за доста по-малко емисии от автомобилите. За месото си прав, но не за преминаване от крави към пилета, а към растителна храна.
  • #11
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Гост ( преди 3 месеца )
    В предишна статия бяха на престижното 9 място.Сега ново двайсет,били първи.Който плаща,той поръчва музиката.