IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model Y е най-продаваният SUV за годината

Електромобилът изпреварва Toyota RAV4 и Honda HR-V

Най-продаваният автомобил за 2023 година - Tesla Model Y, продължава успешното си представяне на световните пазари. По данни на портала focus2move той е най-търсеният SUV за първите 4 месеца на тази година.


Tesla


Кросоувърите и SUV-моделите продължават да се радват на огромна популярност сред потребителите и битката за клиенти между тях е много оспорвана. Това си личи и от разликата между първите автомобила в класирането. За 4 месеца Tesla е продала 369 013 бройки от Model Y, а Toyota е реализирала 323 901 единици от своя бестселър RAV4.

Третото място в класирането заема друг „японец" - Honda HR-V, чийто резултат е 241 048 бройки. В първата петица попадат още Hyundai Tucson, избран от 195 545 потребители, следван от близкия си „роднина“ Kia Sportage - 175 550 продажби.

Места в първата десетка на най-популярните SUV намират още Volkswagen Tiguan - 161 536 продажби, BYD Song - 134 237, Honda HR-V - 132 984, BMW X3 - 110 847 и Mazda CX-5 - 110 765 продажби.


0 от 500
  • #60
    1 rate up comment 3 rate down comment
    До 57 ( преди 3 месеца )
    Всяка година Тесла съкращава 10% от работниците и всяка година "незнайно как" работниците се оказват с 20% повече в края на годината. А сега де! Дали пък не е свързано с това, че за наемане на работници няма как да прочетеш новина в това издание и в повечето автомобилни издания, но ако не дай Боже се запали някоя Тесла, примерно една от всичките 300 запалени от създаването на Тесла досега, за всеки отделен случай се пишат минимум по пет новини. Кога се е запалила, как се е запалила, как е гасена
  • #59
    1 rate up comment 3 rate down comment
    До 58 ( преди 3 месеца )
    Вярно е, до април месец Стела Е продала 30 000 броя повече отколкото миналата година, а имат още 50 000 не продадени на паркингите, което означава, че сега произвели 80 000 повече отколкото миналата година. В нашата реалност, нищо от изброените факти Не може да се нарече спад. Ето цифрите и фактите А сега психопатите ще измислят опорна точка, която могат да нарекат спад. Давайте! Сега ще завалят едни солидни аргументи като тротинетка митичка и подобни на които няма да мога да дам контрааргумент
  • #58
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 месеца )
    Тротинетка,в Гига Берлин наеха старо летище за да паркират произведени но непродадени Тесла.Пристанищата също са удавени с Тесли.
  • #57
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Блумбърг ( преди 3 месеца )
    От 15.04.24. Тесла ще съкрати над 10% от служителите си по света.
  • #56
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 месеца )
    Тротинетка,стига говори празни приказки,ами да вземеш да си купиш една Тесла,че да им тръгне малко бизнеса.
  • #55
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Сдф ( преди 3 месеца )
    Всеки завод има паркинги . Не знам за съкращения но в Берлин търсят поне 500 човека . А никой не съкратиха ..
  • #54
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    МитичкЕ,как ще коментираш задръстените паркинги на Тесла? Как ще коментираш съкращенията на персонал в Тесла?Въпреки тези два факта твърдиш,че Тесла бележи ръст?
  • #53
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 месеца )
    Митко Бустеров,давай можеш още.
  • #52
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До 50 ( преди 3 месеца )
    Неслучайно те наричат Мите. Мите идва от предишния ми никнейм мит бъстър. Разбивачът на митове на антиелектриците. Всеки който им говори с факти и цифри се казва Мите. Мите е единственото нещо което мразят повече от истината фактите и цифрите, така че се приготви за хейт. Единствените им аргументи са обидите. Не се впечатлявай. Колкото повече обиди по твоя адрес, толкова повече си ги настъпил по- болното място и освен обида нямат други аргументи. Обиждат, обиждат и се скриват.
  • #51
    0 rate up comment 3 rate down comment
    До 48 и 49 ( преди 3 месеца )
    Тук става въпрос за първите четири месеца, тоест до април. Две статии на едно и също издание написани за един и същ период от време януари април 2024 година. Първата статия като прогноза без пълни данни, която говори за 29% спад на продажбите, А след получаване на пълните данни този 29% спад изведнъж се оказва седем цяло и осем изведнъж се оказва 7% ръст. На първата новина на антиелектриците не можеш да им затвориш устите, на втората новина продължават да цитират първата, защото им харесва