IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo представи най-мощния си електрически кросоувър

Версията Junior Veloce развива 280 конски сили

Италианският производител Alfa Romeo представи топ-версията Veloce на новия си кросоувър Junior. Тя е изцяло електрическа, като е разработена от същия екип инженери, създал уникални модели като 4C, 8C, Giulia & Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA и 33 Stradale.


Alfa Romeo Veloce Junior


Alfa Romeo Junior Veloce е оборудвана с електромотор с мощност 280 к.с. и въртящ момент от345 Нм. Това е е най-мощната модификация на кросоувъра, който дебютира през април под името Milano.

Любопитното е, че по първоначално е било планирано електрическият кросоувър да развива 240 к.с., но по време на тестовете на модела инженерите на италианската марка са успели максимално да се възползват от конструкцията на автомобила и да повишат мощността с още 40 к.с.


Alfa Romeo Veloce Junior


Мощният двигател не е единствената разлика между версията Veloce и стандартния Junior. Автомобилът получава пренастроен сервоусилвател на волана с по-остри характеристики, спортно окачване с намален с 25 мм просвет и по-твърди стабилизатори, по-ефективна спирачна система с предни дискове с диаметър 380 мм и четирибутални апарати, диференциал Torsen и високоскоростни гуми на 20-цолови дискове.

От компанията допълват, че разработването на Alfa Romeo Junior Veloce е проведено на полигона в Балоко, който винаги е бил дом на всички най-емблематични модели на марката в нейната история.


Alfa Romeo Veloce Junior


0 от 500