IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

АвтоВАЗ го закъса сериозно с новия си модел

Електрическото оборудване на Lada Iskra отказва

АвтоВАЗ изпитва сериозни затруднения с предсерийните прототипи на най-новия си модел Lada Iskra. Няколко канала в руските социалните мрежи съобщават, че произведените вече екземпляри имат проблеми с електрическото си оборудване.


Lada Iskra


Според информацията, за която се твърди, че идва от източници от компанията-производител, проблемите са най-различни. При някои автомобили запалването не работи, докато фаровете и светлините на арматурното табло работят перфектно. Други прототипи, точно на обратно, страдат от неизправности на фаровете и осветлението на приборния панел, докато системата за запалване работи.

За да реши проблемите, ръководството на АвтоВАЗ ще търси чуждестранни специалисти, като те ще бъдат от „неприятелска“ държава. А причината е, че Lada Iskra е изграден на платформа на алианса Renault-Nissan, който обаче прекрати дейността си в Русия заради нападението над Украйна.

Самият модел беше представен по-рано този месец по време на Петербургския международен икономически форум (SPIEF). Тогава генералният директор на АвтоВАЗ - Максим Соколов, обяви, че тестовете и калибрирането на новия модел ще продължи до края на годината, а началото на серийното производство е планирано за началото на 2025 г.

Най-новата Lada, която всъщност е леко променена на външен вид Dacia Logan, ще се предлага във версии седан, комби и крос-комби. Предвидени са три варианта на задвижване - стандартен 1,6-литров двигател с 90 к.с., съчетан с 5-степенна ръчна скоростна кутия, както и 1,6-литров агрегат със 106 к.с., съчетан с 6-степенна ръчна или автоматична скоростна кутия.


0 от 500
  • #13
    6 rate up comment 17 rate down comment
    poshtakosh@gmail.com ( преди 3 месеца )
    Чета коментарите и се чудя това истински комплексари ли са или просто платени ***? Как мое да паднете толкова ниско бе?! Имайте малко достойнство стига сте плюли по хората! Не греши само тоя който нищо не прави.
  • #12
    4 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Добре се смеем, но ако се отречем от господарите ще измрем от глад за една година, защото всички отрасли работят с патенти и технологии на големи компании, които със съдействието на политиците унищожават всичко.
  • #11
    32 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Рашизмът е болест. Искат руски свят обаче ходят да заработват някой друго евро в Западна Европа.
  • #10
    7 rate up comment 28 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Поръчкова статия от Рено.
  • #9
    9 rate up comment 48 rate down comment
    Тъпомер ( преди 3 месеца )
    Не просто ***,а изключително *** статийка.Пасквилче,изсмукано от немити пръстчета.Руският автопром се развива отлично,количеството и качеството расте.За това,който иска,разбира се,може да прочете.А,и да не забравя-ако е грамотен.
  • #8
    32 rate up comment 5 rate down comment
    Ж М. ( преди 3 месеца )
    Крадливи, лъжливи... Такива са си.
  • #7
    8 rate up comment 51 rate down comment
    Само дебили... ( преди 3 месеца )
    ... могат да преценят един народ по това какво качество имали, едни от хилядите продукти които произвежда! Тъй и не се научихме кой ни е брат и кой враг! 35 години не стигат на болните душевно евроатлатичета!
  • #6
    50 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Това долно племе винаги си е било такова. Първите си автомобили правят по подобие на американските, после завличат от Германия цели заводи, каквото са получили от лендлийза от САЩ го копират, после поне цивилизовано откупват лиценза на Фиат, следва период, в който чужди компании си правят моделите там, накрая така се о-с-р-а-х-а, че останаха само китайците и почнаха пак да крадат от Запада.
  • #5
    34 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    А всъщност из гнилия Запад и въобще в "неприятелските" държави на *** е пълно с доста кадърни руснаци, които и насън се стряскат от възможността да се завърнат в мечтания от доста *** руский мир...Лошото е, че тия *** не са там, повечето и никога не са стъпвали, да не говорим да владеят руски или да познават историята на Русия.
  • #4
    44 rate up comment 4 rate down comment
    онзи ( преди 3 месеца )
    Толкова си могат ***! Даже ида копират не могат!