IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето я електрическата Lada Niva

Засега това е само концепция, като серийният модел е под въпрос

Прототип на електрически SUV, разработка на най-големия руски автомобилен производител АвтоВАЗ, беше показан пред медиите в навечерието на международния икономически форум в Санкт Петербург. Това е Lada e-Niva Travel, която засега е създадена единствено, за да демонстрира технологичните възможности на компанията.


Lada e-Niva


Представител на АвтоВАЗ коментира, че концептуалният модел е изграден на базата на Niva Travel. Електрическият автомобил има двигател с номинална мощност 80 к.с. и максимална мощност от 120 к.с., който се захранва от батерия с капацитет 34 кВт/ч. Пробегът с едно зареждане е 175 км.

Електромобилът има две литиево-никелови батерии, като те се намират в багажника и под задния ред седалки. Зареждането от домашен контакт отнема 12 часа, от трифазен контакт - 5,5 часа. Засега няма яснота относно евентуално серийно производство, тъй като от АвтоВАЗ искат да видят реакцията на обществеността.

Стандартната Lada Niva Travel е един от най-популярните модели в Русия. Той заема четвърто място по продажби през април с 5044 продажби. В момента моделът е оборудван с 1,7-литров двигател с мощност 80 к.с.

През 2022 г. АвтоВАЗ обеща да покаже следващата генерация на Lada Niva през 2024 г. Автомобилът от трето поколение трябваше да премине на нова платформа и да промени много външния си вид, но това все още не може да се случил заради санкциите, наложени на Русия заради нападението над Украйна.


0 от 500