IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla тайно обяви три нови мистериозни модела

Двата от тях изглежда са ясни, но третият засега е мистерия

Илон Мъск и екипът му са представили три нови модела на заседанието на акционерите на Tesla Cyber ​​​​Roundup, проведено по-рано тази седмица. Анонсът за тяхната поява излезе и на сайта на американския производител.


Tesla


Един от новите електромобили изглежда е ван, а другите два вероятно са по-рано анонсираните Robotaxi и Roadster. Подробностите са оскъдни, но очакваме да видим производствени версии и на трите модела още преди 2025 г.

И трите коли на изображенията са покрити, но самият слайд донякъде подсказва какво да очакваме. В него се казва: „Светът трябва да замени автомобилните паркове с електрически превозни средства“. Факт е, че част от автопарковете се състоят от микробуси (ванове), а компаниите за коли под наем предлагат малки градски коли. Tesla обаче засега не участва в тези два сегмента.


Tesla


„Очевидно имаме някои нови продукти, върху които работим, без да вдигаме шум около тях - обясни Мъск. - Предстоят ни някои наистина специални събития. Хората първоначално вероятно ще си помислят, че това няма да е толкова страхотно, но нека изчакаме, да стане и тогава ще говорим“.

Разбира се, както винаги, думите на шефа на Tesla не трябва да бъдат приемани без известен скептицизъм, но е факт, че компанията му трябва да разшири моделната си гама, при това възможно най-скоро, тъй като конкурентите стремително съкращават изоставането си от лидера при електрическите превозни средства.


0 от 500