IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla тайно обяви три нови мистериозни модела

Двата от тях изглежда са ясни, но третият засега е мистерия

Илон Мъск и екипът му са представили три нови модела на заседанието на акционерите на Tesla Cyber ​​​​Roundup, проведено по-рано тази седмица. Анонсът за тяхната поява излезе и на сайта на американския производител.


Tesla


Един от новите електромобили изглежда е ван, а другите два вероятно са по-рано анонсираните Robotaxi и Roadster. Подробностите са оскъдни, но очакваме да видим производствени версии и на трите модела още преди 2025 г.

И трите коли на изображенията са покрити, но самият слайд донякъде подсказва какво да очакваме. В него се казва: „Светът трябва да замени автомобилните паркове с електрически превозни средства“. Факт е, че част от автопарковете се състоят от микробуси (ванове), а компаниите за коли под наем предлагат малки градски коли. Tesla обаче засега не участва в тези два сегмента.


Tesla


„Очевидно имаме някои нови продукти, върху които работим, без да вдигаме шум около тях - обясни Мъск. - Предстоят ни някои наистина специални събития. Хората първоначално вероятно ще си помислят, че това няма да е толкова страхотно, но нека изчакаме, да стане и тогава ще говорим“.

Разбира се, както винаги, думите на шефа на Tesla не трябва да бъдат приемани без известен скептицизъм, но е факт, че компанията му трябва да разшири моделната си гама, при това възможно най-скоро, тъй като конкурентите стремително съкращават изоставането си от лидера при електрическите превозни средства.


0 от 500
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Подобно на името ти, някаква дробсърма си замесил с произволноподбраните си думи. Или тюрлю гювеч. В тях има толкова логика, колкото в мравуняк има леопарди.
  • #20
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Leberknoedl ( преди 1 седмица )
    Абе тротинетка, тия служители като си продадат акциите на някой пишман инвеститор за пари какво точно се случва според теб? Мъск цял туитър си купи с пари от акции..
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Акциите, които емитира Тесла, от години са само за бонуси за служители - нещо, което повечето публични компании правят, когато раздават акции като бонуси, част от заплащанто или за ESPP. Не са набирали капитал на борсата чрез емитиране от много години.
  • #18
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Leberknoedl ( преди 1 седмица )
    Тесла от 2021 насам са издали 230 милиона акции. Това прави към 50 милиарда. А форумната тротинетката хвърля опорки че били на печалба. Печалба на гърба на заухавите пишман инвеститори. Оперативно - загуба.
  • #17
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Абе, всичко е мед и масло е в Тесла, разбрахме. Пари бол, акъл още повече, изобщо "утопия". Е, злите езици друго твърдят, но те не са в кухнята и не ги разбират като наш Митьо Бустеров Тесларов.
  • #16
    0 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Пирамидата Тесла се крепи единствено на неумността и алчността на акционерите и. Голяма част от тях са купували на 400 и сега са на сериозна загуба и тролят по интернет с надеждата че цената пак ще се върне там. Само че, както е казал поета "с фръдня боя не става".
  • #15
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Относно дълговете, всеки има дългове. Ти също имаш дългове към Топлофикация, ВиК и енергото, докато не дойде датата за плащане. Освен ако не си предплатил за няколко години напред за да ни изненадаш? Защото Тесла и това прави - предплатили са доставки на ключови суровини и точно за това нямаха проблеми по време на кризата с чиповете и другите кризи. От неразбиране преекспонираш всяка информация, като например това че Тесла имала 50 000 "застояли" автомобила при 5 000 дневно производство.
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 13 ( преди 1 седмица )
    Функционална неграмотност ли имаш или не прочете какво написах за да задаваш въпроси на които вече е отговорено? Прочети още веднъж отговорите и ако нещо не си разбрал питай конкретно. Акциите се емитират, като бонуси за работниците като примерно купоните за храна. Условията за получаване на възнаграждението са подписани когато акциите струваха 15 долара и са емитирани на онази цена. Бонусът е, че Илон Мъск ще си ги плати на цената на която са емитирани тогава и няма право да ги продава няколко
  • #13
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Щом нямат нужда от пари, защо емитират акции? След като имат толкова излишък от пари защо имат кредит, макар да не е голям? Сега като Мъск си пирбере бонуса да не се окаже че Тесла всъщност ще има голям кредит?
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    И най-смешното е, че тези акции вече са били емитирани когато цената на акциите беше десетина пъти по-ниска и по онова време са стрували под 5 милиарда А сега тръбят как му плащат 56 милиарда. Ако ги беше взел преди две години същите тези акции нямаше да са 56 милиарда, а 100 милиарда. Има и един тънък момент. Не му ги подаряват, а трябва сам да си ги купи по цени на които са били по време на подписване на договора. Тоест трябва да плати за тях около 5 милиарда и данъци върху печалбата.