IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Murano пламна като факла от нищото

Съмненията са в изтичане на сирачна течност, което уж било оправено (ВИДЕО)

Nissan Murano пламна като факла от нищото

В ранната сутрин на 14 май Вики Хил се събужда, стреснато от звука на експлозии пред дома й в Мериленд, САЩ. Силните гърмежи, както тя ще научи по-късно, идват от въздушните възглавници на семейния автомобил Nissan Murano от 2015 г. е паркиран на алеята. И гори! „Мислех, че някой се опитва да влезе в къщата ни с чук и събудих съпруга“, разказа тя пред CNN. „Той изтича надолу и извика: „Обадете се на 911, колата гори!“.
 

Nissan пожар


Видео от камерата на звънеца на дома, което семейството предостави на CNN, показва дим преди пожарът да избухне и след това да погълне колата. Причината остава неизвестна. Пожарът се разследва и от Nissan. Националната администрация за движение по пътищата също събира информация.

Автомобилът на семейство Хил е привикан в сервиз на Nissan през 2016 и 2019 г., за да коригира проблем, който може да позволи изтичане на спирачна течност и да предизвика пожар, дори когато автомобилът е паркиран. Тогава собствениците на модела са предупредени да държат автомобилите си извън и далеч от сградите, докато мистерията бъде разгадана.

Търсене в уебсайта на NHTSA показа, че има връщане на този SUV при семейството от сервиза без извършен ремонт. Двойката каза, че според следовател точно това може да е причинило пожара. Но Хил са категорични, че тогава работата е свършена, като доказаха това пред CNN  със снимка на разписката от местен представител на Nissan. Тя показва, че ремонтът е направен! CNN не се нае да потвърди дали разписката е автентична.



Късмет за фамилията е, че Филип Хил точно е поправял гаража, така че двете коли са били паркирани на алеята. В противен случай този Murano e щял да бъде вкаран вътре. Сега къщата оцеля, въпреки че вратата на гаража се е стопила от пламъците. Семейство Хил благодари на кучето на съседа за спасяването – тяхното и на трите им деца. Комшийката всъщност се обадила първа на 911, защото била предупредена от песа. Силните пламъци от горящия Nissan са повредили и страничната част на другата кола на семейството - Мерцедес C-класа от 2012 г., оставяйки го неизползваем.

Първоначално Хилс смятали, че може да са били жертва на вандализъм. Но видеозаписът от тяхната камера е категоричен – няма външна намеса.
Колкото и изненадващо да изглежда ситуацията, пожарите на превозни средства не са рядкост. През 2022 г. приблизително 188 500  автомобили и камиони са пламнали в Съединените щати, средно повече от 500 на ден. Те са причинили 610 смъртни случая на цивилни през въпросната година.
 
 

0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 3 rate down comment
    До 1 ( преди 4 месеца )
    Тъпчо, тая кола се гаси много по-лесно и бързо от ем.
  • #1
    8 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Ами ако този автомобил беше на ферибота за някой гръцки остров? Дали проблемът със забрана за качване на автомобили с газова уредба и електромобили, щеше да реши проблема със запалването на автомобилите на ферибота?