IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Серия от пожари вкарва 45 000 хибрида на Jeep в сервизите

Засегнат е моделът Wrangler 4xe - досега осем автомобила са се запалили на място заради дефектна батерия.

Jeep изтегля 45 000 хибрида след поредица от пожари. Автомобилният производител потвърди, че минимум осем всъдехода Wrangler 4xe са се запалили, докато са били паркирани поради дефектна батерия.


Jeep Wrangler 4xe


Шест коли са се запалили по време на зареждане, други две не са били свързани към зарядната станция. Проблемът засяга цяла гама от автомобили от моделните години 2021-2024: 32 100 коли ще бъдат изтеглени в САЩ, 3800 в Канада и още 9200 всъдеходи ще бъдат привикани в сервизите в други държави.


Дилърите на Jeep ще трябва да актуализират софтуера на батерията и в някои случаи да сменят модула на батерията. Само един процент от изтегления Wrangler 4xe ще изискват сериозен ремонт.

Jeep твърдят, че хибридните SUV са безопасни за шофиране, но могат да причинят пожар по време на зареждане. Затова съветват собствениците да паркират на улицата, далеч от други автомобили и сгради, докато не изпълнят заръките на сервизната акция.

0 от 500