IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първите Jaguar I-Pace влизат в сервизите заради риск от пожар

Британският производител препоръча електрическите SUV да се паркират на открито и далеч от други коли

Британският производител Jaguar и американската Национална администрация за безопасност на движението по пътищата издадоха предупреждение, адресирано до собствениците на електрически автомобили Jaguar I-Pace в САЩ. Превозните средства, произведени през втората половина на 2018 г. (първата година от производството на модела), трябва да се експлоатират с повишено внимание поради риск от пожар.


Jaguar I-Pace


Електрическите SUV на британската марка, които са слезли от поточната линия на завода на Magna Steyr между юни и октомври 2018 г., са оборудвани с батерийни клетки от LG Energy Solution. Оказа се, че те са склонни към късо съединение, а това може да доведе до прегряване и в резултат на това пожар.

Американският регулатор препоръчва на собствениците на електрически автомобили да ги паркират на открито и далеч от сгради и други автомобили, преди да посетят сервизите на марката. Също така не се препоръчва зареждане на батерии над 75% - компанията е установила, че над този праг рискът от пожар се увеличава.


Jaguar I-Pace


Първата електрическа кола на Jaguar не постигна очаквания от ръководството на компанията пазарен успех. До момента са продадени под 60 000 бройки от модела, въпреки че той получи няколко престижни награди, сред които „Световен автомобил на 2019 година".

Въпреки това, британската марка обяви, че ще се превърне в производител само на електрически автомобили, като процесът ще стартира догодина с пускането на принципно нов модел. Jaguar планира да спре производството на всички седани и спортни автомобили това лято.


0 от 500