IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Стотици нови Honda HR-V останаха със счупени от студа задни стъкла

Проблемът с размразителя засяга автомобилите, произведени за Северна Америка

Производствен проблем в някои Honda HR-V има потенциал да причини спонтанно счупване на задното стъкло, чиито остатъци може да попаднат в салона на автомобила, така и на пътя зад него, съобщава Carscoops.


Honda HR-V


Засега проблемът не е довел до изтегляне на модела или до официално разследване от Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) на САЩ. Много собственици на модела в Северна Америка обаче вече са подали оплаквания до регулаторния орган.

Наскоро задното стъкло на Honda HR-V, моделна година 2023 г., тествана от екипа на Consumer Reports, се е счупило, докато се затопля рано сутринта. Сега организацията за подпомагане на потребителите настоява за изтегляне на превозните средства, за да се „даде гласност на случая и да се помогне на собствениците да оправят колите си“

От Honda коментират пред Carscoops, че ще започне доброволна кампания за „актуализация на продукта“, като според компанията проблемът се дължи на проблем с размразителя. Подмяната на задното стъкло за клиентите в САЩ ще стартира през април, когато ще бъдат доставени резервни части.

„Разследването ни разкри, че по време на процеса на сглобяване на някои превозни средства, уплътнителят, използван за закрепване на задното стъкло, може да влезе в контакт с нагревателните елементи на размразителя. Това води до нагряване и отслабване на стъклото с течение на времето“, се казва в изявление на Honda.

0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Колегата с коментар 4 явно не е карал бензинова Хонда на малко км з това така пише, глупости
  • #3
    5 rate up comment 30 rate down comment
    Коментатор ( преди 3 месеца )
    Тъй щото хонда правят всичко друго но не и автомобили ама има все още много хора дето вярват че правят коли и ги купуват
  • #2
    9 rate up comment 50 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Чуваме и ще чуваме за все повече подобни проблеми от закъсалите японски производители, които натискат всячески поддоставчиците за по-евтини части, за да си вдигнат печалбите като за последно преди големия срив на продажбите заради неспособността им да разработят електромобили.
  • #1
    22 rate up comment 14 rate down comment
    Не е проблем за TUV ( преди 3 месеца )
    Дори това стъкло за се е счупило три пъти през годината, ако не отидеш на преглед за тюф със счупено стъкло, блокирал двигател, паднал носач, значи всичко е наред, щом си оправил автомобила на предния ден. Но ако отидеш с изгоряла крушка за осветлението на номера автомобилът се води проблемен и ненадежден!