IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai намали с 14,000 лева цената на Ioniq за България

Отстъпките за електрически модели набират скорост

Електромобилите Hyundai Ioniq 5 и Ioniq 6 вече се предлагат с т. нар. "еко бонус" в размер от 14,000 лева в България, съобщи официалният вносител "Индустриал Комерс". "Тази стъпка е част от ангажимента на Hyundai към една бъдеща устойчива мобилност и подкрепата за по-чисто и зелено бъдеще", се казва в официалното съобщение.
  
   
Hyundai Ioniq 5
  
     
Фактическата отстъпка от цената означава, че базовият Ioniq 6 с 53-киловатчасова батерия вече ще струва на крайния клиент 90 900 лева, а със 77-киловатчасова - 98 900 лева. Кросоувърът Ioniq 5 вече започва от 93 990 лева. Освен това Hyundai предлага 8500 лева екобонус и за електрическата версия на Kona.

Отслабването на натиска за електрификация в Европа и нарастващата конкуренция от външни производители, най-вече китайски, доведе до сериозни отстъпки за електрически модели навсякъде из континента. У нас Toyota отдавна предлага 10,000 лева "еко бонус" за трудно продаващата се bZ4х, и дори подарява към нея зарядна станция.
  
   

 

 

 

0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 дни )
    #5, тия оферти са за хора, които тъй или иначе ще дадат 100 бона за кола. А моделите на Хюндай и Кия са си добри. Естествено тоя еко бонус е просто намаляне на печалбата на дилърите, тъй че може да си представиш какви са маржовете. За мен също е безумие да се дават толкова много пари, при положение, че може да се купи Санта Фе от старите, но си има хора, които ще дадат. Иначе няма проблем да си пълниш батерията до 100% и да я точиш докрай. Просто на бърза зареждачка отнема над 80% e бавно зарежд
  • #14
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Хора, що с лошо, кой иска да си кара ДВГ, който иска да си кара ЕА, прехода към ЕА нема да стане със *** спорове в коментарите на некъв умрел сайт. Ще стане бавно и естествено. ЕА според мен имат предимства в момента, но и някои недостатъци. След някоя и друга година ще се изчистят недостатъците и ще е нелогично да си купиш ДВГ кола, ама пак време
  • #13
    0 rate up comment 1 rate down comment
    sdf ( преди 1 месец )
    дааа бе.....идва нов модел, затова
  • #12
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Работата е че за обикновените хора няма разлика между 90 и 100 хил. Един познат преди година си купи къща с двор до Велико Търново за 35 и прави сметка с още толкова да я ремонтира основно, как го виждаш семейство с деца и доходи 3500-4000/месечно да купи ел кола
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 5 ( преди 1 месец )
    Ионик 6 дори със 140 не прави 20 на сто. Ти просто си т ъ п.
  • #10
    4 rate up comment 3 rate down comment
    до#5 ( преди 1 месец )
    Всъщност никой не те спира да помпаш до 100 %. Прочети и се запознай малко. Но пък на сляпо отричащите новото четенето не ви е познато.
  • #9
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Охотник ( преди 1 месец )
    Казах, че ще се удавите в собствените си колонизаторски л***йн@. Китайците ще смачкат всеки монопол. Край на англо/саксонското дране.
  • #8
    15 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Чудесно, сега да я намалят с още 30К за да прилича на истинска оферта
  • #7
    11 rate up comment 10 rate down comment
    До шест ( преди 1 месец )
    200 км по 365 дни са 70 000 км без деградация на батерията заредени евтино на нощна тарифа. Ако не ти стигат взимаш по-голямата батерия за над 100 000 км. За колко години минаваш 100 000 км? Много се радвам на хора които минават по 20 километра на ден в ежедневието си но 200 км дневен пробег на батерията не им стига и това им е аргумента да не си купят електромобил. Да беше се спрял само на високата цена да не се излагаш. Средностатистическият шофьор минава 200 км на седмица - едно зареждане.
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Продават доста скъпо дилърите тук, а това все пак прилича на комби колко да струва?