IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още един голям производител промени електрическите си планове

Hyundai ще започне производство на хибриди вместо на EV в новия си завод

Още един от водещите автомобилни производители в света промени плановете си за електрификация заради забавянето на пазара на електромобили. Заводът Hyundai Motor Group Metaplant America (HMGMA) ще започне да работи през четвъртото тримесечие на 2024 г., като в него ще бъде организирано производството на хибридни автомобили.


Hyundai


Това стратегическо решение е насочено към разширяване на асортимента от екологични модели и задоволяване на пазарните нужди, обявиха от Hyundai. В корейския концерн не са притеснени от отрицателната тенденция в продажбите на EV през последните месеци, като остават уверени в тяхното бъдеще.

Статистиката показва, че през първото тримесечие на годината продажбите на екологично чистите автомобили на Hyundai са спаднали с 4,8% спрямо същия период на миналата година. Общият брой на продадените електрифицирани превозни средства е 153 519, включително 97 734 хибриди и 45 649 от напълно електрически автомобили.

Стартирането на производството на хибриди в завода HMGMA ще бъде ключовата стъпка на Hyundai за укрепване на позициите му в САЩ. Очаква се това решение да увеличи значително производствения капацитет на компанията и да увеличи присъствието му на пазара.

Hyundai планира да постигне пълен въглероден неутралитет до 2035 г. и да инвестира значителни инвестиции в разработването и производството на електрически превозни средства, както и задвижвания с водородно гориво.


0 от 500