IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Безпилотен Hyundai взе шофьорска книжка от първи път

Електрическият автомобил успешно издържа стандартния изпит (ВИДЕО)

Самоуправляващите се системи за автомобила все още са далеч от съвършенството, което кара много хора да имат известни притеснения относно това дали могат да поверят живота си на автопилот.


Безпилотен Hyundai


За да разсее всички тези стереотипи, Hyundai реши да предприеме необичайна стъпка - електрическият автомобил Ioniq 5, оборудван със система за самостоятелно управление на компанията Motional, беше изпратен на истински практически изпит, на който се явява всеки кандидат-шофьор. И автопилотът се справи с теста!

Изпитът се проведе в Лас Вегас, като колата премина не само през слабо населените покрайнини на града, но и по главните му улици. Тя беше контролирана от сертифицирания инспектор от Отдела за моторни превозни средства на щата Невада - Кандис Джоунс, която има 25 години опит в провеждането на практически изпити на шофьори.



По време на пътуването Ioniq 5 спазваше всички ограничения на скоростта, сменяше лентите и маневрираше правилно, като демонстрира способността да реагира точно на знаци за спиране и да прави безопасни леви завои. Инспектор Джоунс подчерта още, че автопилотът реагира бързо на потенциални опасни ситуации.

Коментирайки резултатите от теста, Американската автомобилна асоциация припомни, че само 16% от кандидатите за шофьори получават лиценз от първия опит. И системата за автономно управление на електрически автомобил Hyundai може с право да бъде класифицирана в тази категория.


0 от 500