IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen също се насочва към хибридите за сметка на EV

Компанията ще преразгледа моделната си гама, за да отговори на потребителите

След скандала с вредните емисии на дизеловите двигателите от 2015 г. ръководството на Volkswagen премине в ръцете на Херберт Дийс - германския изпълнителен директор, който е и близък приятел на Илон Мъск. Той виждаше електрическите превозни средства като бъдещето на индустрията и вярваше, че двигателите с нулеви вредни емисии могат да оправят имиджа на германския производител. Сега обаче Дийс е аут, а неговите наследници преразглеждат тази стратегия.


Volkswagen


Volkswagen става най-новият автомобилен производител, който без да вдига шум се отказа от смелите си ангажименти за преминаване към EV след Ford, GM и Mercedes. Сега марката планира да разшири гамата си от plug-in хибридни превозни средства, тъй като растежът в сегмента на електрическите превозни средства се забавя.

Клиентите сега искат plug-in хибриди, включително в Китай и САЩ“, коментира новият ръководител на марката Томас Шефер пред Bloomberg. Автомобилният производител се отказа от плана си да построи фабрика за електромобили в Германия на стойност 2 млрд евро и спря да търси външни инвеститори за дъщерното си дружество за батерии.

Всичко това е изненадващ обрат за марка, която още през 2021 г. смело заяви, че електрическите превозни средства са „спечелили надпреварата“, и която се похвали с предимството си при електрическите двигатели. Проектите, започнати от Дийс, обаче явно идват в повече на компанията и сега тя преразглежда електрическите си планове.

В момента във VW работят върху две нови платформи само за електрически превозни средства и върху създаването на дъщерно дружество за батерии. Освен това автомобилният производител се опитва да създаде софтуер за своите превозни средства, което доведе до проблеми за купувачите и забави пускането на новите EV модели на Porsche и Audi.

Все пак автомобилният производител не се е отказал напълно от технологията. Volkswagen все още търси европейски партньори за създаване на евтино компактно превозно средство, задвижвано от батерии, и също така работи с Xpeng, за да си върне пазарния дял в Китай, чиито потребители са изоставили чуждестранните автомобилни производители в полза на местните марки.


0 от 500
  • #20
    0 rate up comment 3 rate down comment
    До 18 ( преди 4 месеца )
    Тоест турбо си мечтае за хибридна баничарка, точно както жена ти си мечтае за комшията ама ще ги ползват само когато няма дизел или тебе те няма вкъщи. За какво му е на турбо хибридна баничарка ако до 2035 най-рано, а като гледам накъде са тръгнали нещата сигурно ще е след това, ще забранят дизелите? Дотогава ще е сменил две баничарки.. ти внимавай с жена ти, че още сега не си си вкъщи. Разбра ли аналогията? "Турбо" дразни мен, а аз дразня тебе емоционално. Само че на турбо не му се получава.
  • #19
    7 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 4 месеца )
    До 7 - кой ти говори за мантри бе човек!?Говоря ти за нормален процес на развитие на технологиите!Хибрида има много по голяма нужда от малки,но ефективни батерии и задвижване от една електричка!Заради ограниченото място!Конглокенцията при хибридите,вече ще доведе до много по-бързо развитие при батериите,от колкото при субсидирани литиево-йонни чудовища!Надгржадането при технологиите, винаги е водило до по-добри и бързи резултати от колко прескачането на етапи!Не бъркай фанатизма си с реалностите!
  • #18
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 4 месеца )
    Албанския реотан трудно стопля.Турбо избира дизел, ако няма дизел бензинов хибрид.Ако няма друго чак тогава електрокар.
  • #17
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Турбо ( преди 4 месеца )
    Какво не разбра?
  • #16
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Турбо ( преди 4 месеца )
    Не лъжат, всичко се преекспонира. Замърсяването е голямо в града и то през отоплителния сезон.В момента замърсяване няма.Извън града замърсяване също няма.Хибридната Тойота е с нисък разход на гориво,комшията ме повози видях с очите си.
  • #15
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Последно? ( преди 4 месеца )
    Турбо ( преди 18 минути )Очаквам да направят хибридна баничарка, екологична в града и неограничен пробег за дълъг път.Електричките са перфектни в града и до близките села,за дълъг път не стават. Турбо ( преди 2 минути ).Бих си купил хибридна баничарка само,ако забранят дизелите със закон.
  • #14
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Турбо ( преди 4 месеца )
    Уважавам мнението ти,но смятам,че грешиш.Бих си купил хибридна баничарка само,ако забранят дизелите със закон.Тогава бих предпочел хибрид пред електрическа.Не налагам мнението си на никой.Комшията си купи нова хибридна Тойота Корола крос, перфектна е.
  • #13
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Предлагам и Тесла така да направи!
  • #12
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    "Турбо ( преди 6 минути )Очаквам да направят хибридна баничарка, екологична в града и неограничен пробег за дълъг път." Ако поне малко беше понаучил физичните закони от толкова много дискусии с тебе, преводът на това изказване е - ще излъжем еколозите, че сме чисти в града, а извънградско ще плащаме повече за гориво отколкото чист ДВГ. Каква ще ти е личната полза? Като натоварим баничарката и в града ще плащаш повече, за разлика от чист електромобил при който има реални спестявания и в града.
  • #11
    0 rate up comment 4 rate down comment
    До турбо ( преди 4 месеца )
    Няколко пъти ти обяснявах защо не е добра идея да си купиш хибридна баничарка, но щом си решил да си трошиш главата кой съм аз, че да те разубеждавам! Замислише защо все още чакаш да я произведат щом е толкова добро решение? За разлика от електричките, които все още не са покрили всички сегменти и имат технически и икономически ограничения, какво пречеше да са направили хибридни баничарки микробуси камиони и тирове?