IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рядък McLaren се удари в шоурум на Lexus при опит за дрифт

Щетите по струващата 1,3 млн. долара суперкола Senna са сериозни (ВИДЕО)

Шофьор на един от най-редките автомобили на пазара - McLaren Senna, предизвика сериозен инцидент в Уудланд Хилс (Калифорния). Собственикът на суперколата реши да демонстрира възможностите си пред камера, но загуби контрол и стана за смях.



Според местни медии и очевидци, инцидентът е станал на булевард „Вентура“. Шофьорът на McLaren Senna сили искаше да впечатли публиката с уменията си и след като ускори, започна да върти „понички“. На следващия завой със свирещи гуми и облаци дим той загуби контрол на колата, която има 789 к.с., и се блъсна в сграда край пътя.

Оказа се, че това е автосалон на Lexus, чиято стена издържа на изпитанието. Преди това обаче британската суперкола удари и паркира Toyota Camry. От видеото става ясно, че пораженията по струващия 1,3 млн долара McLaren са доста сериозни - предната част е напълно унищожена. Карбоновото шаси и предно окачване също са повредени.

Отбелязва се, че суперколата, чийто общ тираж е само 500 бройки, ще може да бъде ремонтирана, но това ще струва доста скъпо, а и застрахователят едва ли ще плати за щетите, ако види видеото.


0 от 500