IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо не бива да давате ключа от Lamborghini-то си на 13-годишен

Абсурдната история завърши с унищожен суперавтомобил, но без пострадали

Една от най-странните катастрофи в историята на суперколите се е случила на 25 март в Западен Ванкувър, Канада. Под проливния дъжд полицаите били повикани заради катастрофа на магистралата и заварили напълно тотализирано Lamborghini Huracan. След кратко разследване успели да открият шофьора в дома му - той се оказал 13-годишен и без книжка. Но и той, и приятелят му, който се возел с него, се отървали без никакви съществени наранявания, след като момчето загубило контрол над автомобила при скорост около 100 км/ч.  
  
   
Lamborghini Huracan, катастрофа, злополука
  
      
Дотук в историята няма нищо необичайно. Необикновени са обстоятелствата, довели до влизането на хлапетата в колата. Срещу тях са заведени обвинения за управление на автомобил без книжа, предизвикване на ПТП и бягство от мястото на злополуката. Но не и за кражба. Едва снощи полицията хвърли светлина върху мистерията.
   
   
Lamborghini Huracan, катастрофа, злополука
  
     
Оказва се, че макар момчето да няма роднинска връзка със собственика на суперколата, той му е предоставил ключовете в хода на процедура по продажба. Въпросният собственик изобщо не се е усъмнил, че момчето е напълнолетно. Виновникът за катастрофата ще се отърве с глоба за нея, без да се стига до съдебни обвинения. Не е ясно обаче кой ще понесе застрахователните щети за унищожения автомобил, който струва около 350,000 канадски долара.
  
   

 

0 от 500