IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Отказът на Hertz свали цените на употребяваните Tesla

В САЩ моделите втора ръка на марката вече се продават за по-малко от 20 000 долара

След като компанията за коли под наем Hertz стартира разпродажба на нейния парк от електрически автомобили, онлайн се появиха стотици обяви, предлагащи употребявани коли Tesla. Някои от тях се продават на много ниски цени.


Tesla


Наскоро Илон Мъск направи поредните си гръмки изявления, че Tesla подготвя достъпна електрическа кола за 25 000 долара. Бъдещият модел е наречен Model 2 обаче най-вероятно няма да стане реалност скоро, като дори се появиха съобщения, че компанията прекратява проекта.

На вторичния пазар обаче вече има някои интересни предложения за тези, които не искат да чакат достъпна електрическа кола от Teslа. Най-често това са Model 3, но има и модели S. Заслужава да се отбележи, че масовата продажба привлече вниманието на купувачите, така че много от тези електрически автомобили бяха продадени за по-малко от месец.


Tesla


Въпреки това, все още има много такива предложения на пазара на употребявани автомобили в САЩ. Например в Сиатъл, Вашингтон, Model 3 от 2022 година със пробег от 137 220 км се продава само за $23 313. А има и по-евтини коли.

$16 950 се искат за модел със задвижване на четирите колела от 2019 година, който е в оборудване Performance. Колата се продава в Калифорния и е с пробег 346 886 км. Интересно е, че цената на нова Tesla Model 3 Performance в САЩ започва от $40 490.


Tesla


За ценителите на лукса по-старият Model S също е доста евтин. Една от най-добрите сделки на пазара е този електрически автомобил от 2013 година с пробег от малко над 180 000 километра. Продавачът иска за него $12 749.

На пазара има много подобни коли. Има и по-евтини, но те са със съмнителна история на собственост или са участвали в пътни инциденти. А тези от Hertz са с история. Интересно е обаче, че за тези, които търсят кросоувър - няма почти никакви налични предложения. Само няколко екземпляра от моделите X и Y се продават в този ценови диапазон.


0 от 500
  • #14
    6 rate up comment 1 rate down comment
    До 11 ( преди 2 седмици )
    Гостенина коментира мои изказвания от периода между 2020 и 2022, когато цените на новите автомобили растяха, А за нов автомобил се чакаше около година. Тогава едногодишна Тесла се продаваше с 10 000 долара печалба. Да питам и този факт как го определяте? Като добър или като лош? А това че се опитваш да ми преписваш изказванията от преди четири години като настоящи си има точна квалификация. Абсолютна лъжа иманипулация от доказан патологичен лъжец, който се опитва да затвърди психопатията си.
  • #13
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Тази сделка на Hertz беше критикувана още при сключването й, защото всички автомобили на Tesla бяха седани. А хората, които наемат коли имат различни нужди, съответно търсят коли в различни сегменти - джипове, седани, комбита, хечбек и т.н. Проблемът не е в Тесла, а в глупавото решение на Херц
  • #12
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 2 седмици )
    10, знам, че обикновено миризмата на кафяво идва от мен, но този път не съм аз.
  • #11
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Гост ( преди 2 седмици )
    Адреналинке електричке,Гостенина ти говори за 2024.Какво е било в минало време няма абсолютно никакво значение.
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    "като дори се появиха съобщения, че компанията прекратява проекта" Издания, които си крепят статиите на слухове, се наричат жълти. Тези, които ги използват умишлено за злепоставяне на някого, се наричат кафяви. В случая Тесла направи официално изявление по време на тримесечния си финансов отчет. Не само, че не се прекратява, а се ускорява. Мирише ми на кафяво...
  • #9
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    После защо Херц останали недоволни от Тесла - ми те купували Перформанс и 4х4 - кога ще ги избият? Когато купуват ДВГ, карат производителите да им правят специални издания с орязани ектри и по-евтин интериор, а понякога и двигатели, които иначе не се предлагат на крайни клиенти, а 4х4 кога ще поръчат?
  • #8
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Да питам антиелектриците. Това че падат цените на електромобилите втора ръка добра или лоша новина е? Така и не се научихте че светът не е черно-бял и нищо не е само добро или само лошо и зависи от гледната точка. Всичко върви на цикли които се редуват по напълно логичен сценарий. Колкото по-високи са цените на електромобилите толкова повече производители искат да ги произвеждат за да печелят, но по малко клиенти могат да си ги позволят, което пък сваля цените И клиентите са доволни .
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Гостенино ( преди 2 седмици )
    както винаги си СКАРАН с време пространството
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Гостенино ( преди 2 седмици )
    "високата остатъчна стойност на Тесла втора употреба се изпари.....ами да продава двутонния 300 к.с. джип за 30к.лв и да си купи една Тесла за 16 к.долара." както винаги си карам с време пространството и за тебе Тексас и Берлин е едно и също както и 2022 година и 2024-та. От 2022 година светът доста се промени, но мисленето ти не. До 2022 година почти всяка Тесла имаше по-висока остатъчна стойност отколкото е купена, А аз карах 300 коня SUV (никога не съм карал kia) но днес всичко е различно.
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    до 4 ( преди 2 седмици )
    А ДВГ бройките на Херц на какви цени се продават?