IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Tesla Model 3 Performance има 510 к.с. и вдига 100 км/ч за 3 секунди

Електрическият седан получи и специално шаси, пригодено за високата мощност (ВИДЕО)

Американския производител Tesla представи актуализирания Model 3 Performance, който използва най-нови производствени и инженерни възможности на марката. От компанията са категоричния, че крайният резултат е „перфектен, високоефективен автомобил за ежедневна употреба“.


Tesla Model 3 Performance


След актуализацията Model 3 получава ново задвижващо устройство с висока производителност, което осигурява 22% подобрение на постоянната мощност, както и 32% увеличение на пиковата мощност. Пиковият въртящ момент също нараства с 16%, докато консумацията на енергия е намалена с приблизително 2%.

Благодарение на тези промени системата за задвижване на четирите колела с два мотора развива 510 к.с. и 741 Нм въртящ момент. Това позволява на колата да ускорява от 0-60 мили в час (0-96 км/ч) за 2,9 секунди. Максималната скорост е 262 км/ч, а пробегът с едно зареждане достига 476 км.


Tesla Model 3 Performance


Освен подобрено задвижване Model 3 получава и ориентирано към производителността шаси. Компанията не разкрива подробности, то посочи, че колата е оборудвана със специални компоненти, които намаляват масата и подобряват твърдостта.

Сред акцентите са „адаптивни амортисьори с кухи бутални пръти, многосекционна стабилизираща щанга, стоманени пружини със свръхвисока якост и по-твърди горни опори на окачването.



Адаптивните амортисьори се настройват в реално време и имат три различни режима - Standard, Sport и Track. Последният е по-усъвършенстван и интегрира управление на двигателя, управление на окачването, охлаждане на задвижването и контролера за динамика на превозното средство на Tesla в една единствена, унифицирана система.

От компанията допълват, че това осигурява по-предвидимо шофиране с подобрена точност. Инженерите на Tesla също така са променили настройките за контрол на стабилността, което позволява на шофьорите повече свобода за изследване на границите на автомобила.


Още снимки на Tesla Model 3 Performance - вижте в галерията:


0 от 500
  • #20
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До VAYK ( преди 1 седмица )
    510 коня и ускорение до 100 за 3сек. Алфа Ромео го предложиха още 2015 с Джулия с бензинов двигател и не е нужно да си милионер за да я имаш! Нито да зареждаш цяла вечер у вас за да караш 500км, евентуално. За кефа който носи 2.9 битурбо да не говорим!!!За дизайн пък изобщо!Миксер с дизайн на кутия за *** срещу произведение на изкуството!!!
  • #19
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До 18 ( преди 1 седмица )
    Къде пич на всеки 30км??? Те първа страните в ЕС ще СУБСИДИРАТ изграждането на такива на всеки 30км. Ти от бъдещето ли дойде! Всяка вечер зареждаш за 400-500км като имаш гараж!Като паркираш на две преки от вас, зареждаш ... коментари с тъпотии!
  • #18
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Бибип ( преди 1 седмица )
    Зарядните за електромобили са на всеки 30 км и в ежедневието нямаш нужда да спираш, защото всяка нощ си заредил за 400-500км, а надали ежедневно караш по толкова.
  • #17
    0 rate up comment 2 rate down comment
    БиП ( преди 1 седмица )
    Колата изглежда Ок, но за мен съобразяването със зарядни не е Ок. Поне у нас и поне на този етап. Понеже и мен ме блазнеше ускорението и това, че колата е пригодна за всекидневна, дори имам и гараж където мога да я зарежда, та я заглеждах като вариант за нова кола. В крайна сметка ме отказа кофти интериора и зареждането при по-дълги пътувания. Знам, че ще започнат да ми обясняват колко било лесно, но ми е по-лесно като знам, че на всеки 50км има бензиностанция и става за 4-5 мин.
  • #16
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Сдф ( преди 1 седмица )
    Моя модел У перформънс , сменявам гуми на всеки 2 години. Правя по 20.000 годишно / Германия ..
  • #15
    5 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 1 седмица )
    Абе няма какво да говорим в тубата е пълно с клипове на собственици дето казват, че им омекват колената при старата версия дето е 3.7 сек. сега да не говорим.....Това дето преди 10г. беше резервирано за собственици на Ферари и Ламборджини сега може да го изпита всеки човек, е не всеки, но не е задължително да си милионер, за да имаш М3 Перформънс:)))))
  • #14
    5 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 1 седмица )
    Сега някой да излезне и да каже че нещо по-добро може да се вземе за тия пари:))))
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Един ( преди 1 седмица )
    И все пак си е як кеф да набираш като стрела ,особено като караш сред *** ,които се чудят как да ти се качат отгоре с *** си за 1000 лв!
  • #12
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До 7 и 8 ( преди 1 седмица )
    Не знам аз ли трудно обяснявам или вие не разбрахте тази част " След ДВЕ ПОСЕЩЕНИЯ НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА СМЕТНА че ще му е ПО-ЕВТИНО да изгуби 5-10 000 лв от препродажбата И през това време да кара друга Тесла втора ръка, ОТКОЛКОТО ДА ПОДДЪРЖА bmw-то" още малко факти за да вникнете в контекста. С тесла модел 3 за 13 месеца беше изминал около 60 000 км изключително със зареждане на безплатните зарядни на Тесла и дали на майтап каза, че за това време е изхарчил колкото за пълнене на един резервоар.
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До 9 ( преди 1 седмица )
    То пък защото емките на BMW карат по минимум 120 000 км с един комплект гуми и ги сменят защото им е свършил Дота. Питай някой беемвист да ти каже.