IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Tesla Model 3 Performance има 510 к.с. и вдига 100 км/ч за 3 секунди

Електрическият седан получи и специално шаси, пригодено за високата мощност (ВИДЕО)

Американския производител Tesla представи актуализирания Model 3 Performance, който използва най-нови производствени и инженерни възможности на марката. От компанията са категоричния, че крайният резултат е „перфектен, високоефективен автомобил за ежедневна употреба“.


Tesla Model 3 Performance


След актуализацията Model 3 получава ново задвижващо устройство с висока производителност, което осигурява 22% подобрение на постоянната мощност, както и 32% увеличение на пиковата мощност. Пиковият въртящ момент също нараства с 16%, докато консумацията на енергия е намалена с приблизително 2%.

Благодарение на тези промени системата за задвижване на четирите колела с два мотора развива 510 к.с. и 741 Нм въртящ момент. Това позволява на колата да ускорява от 0-60 мили в час (0-96 км/ч) за 2,9 секунди. Максималната скорост е 262 км/ч, а пробегът с едно зареждане достига 476 км.


Tesla Model 3 Performance


Освен подобрено задвижване Model 3 получава и ориентирано към производителността шаси. Компанията не разкрива подробности, то посочи, че колата е оборудвана със специални компоненти, които намаляват масата и подобряват твърдостта.

Сред акцентите са „адаптивни амортисьори с кухи бутални пръти, многосекционна стабилизираща щанга, стоманени пружини със свръхвисока якост и по-твърди горни опори на окачването.



Адаптивните амортисьори се настройват в реално време и имат три различни режима - Standard, Sport и Track. Последният е по-усъвършенстван и интегрира управление на двигателя, управление на окачването, охлаждане на задвижването и контролера за динамика на превозното средство на Tesla в една единствена, унифицирана система.

От компанията допълват, че това осигурява по-предвидимо шофиране с подобрена точност. Инженерите на Tesla също така са променили настройките за контрол на стабилността, което позволява на шофьорите повече свобода за изследване на границите на автомобила.


Още снимки на Tesla Model 3 Performance - вижте в галерията:


0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До 9 ( преди 3 седмици )
    То пък защото емките на BMW карат по минимум 120 000 км с един комплект гуми и ги сменят защото им е свършил Дота. Питай някой беемвист да ти каже.
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До 9 ( преди 3 седмици )
    В крайна сметка ако искаш може и малко от малко да пазиш гумите то и на ДВГ колите с 500 коня едва ли смяната е 1 път на 3 години..
  • #9
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Тази кола ще сменя гуми за 4 бона не само един път годишно както останалите електрички, но три пъти!
  • #8
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Митичен, ами освен в града за да ме дръпне някой светофар, другаде, няма особенни предимства. За теб разбрахме че е-кола е върха, че трябва да си видиш набора през има няма 2-300км. Ако на един Тесла-р мерака му е да скъса на драг БМВ М.. ми много сте комплексирани значи
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    6, всичко е въпрос на вкус. Никой не оспорва усокорението на Е-колите, но всичко започва и свършва там. На който това му е най-важното, никой не го спира да си вземе и да си кара такава кола.
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Преди няколко месеца Виктор ергена се продаде Tesla model 3, за да изчака тази от статията. Смяташе през това време да си кара bmw-то. Изкара цели две седмици с bmw-то и се чудеше как някога е вярвал че това нещо върви много. След две посещения на бензиностанцията сметна че ще му е по-евтино да изгуби 5-10 000 лв от препродажбата И през това време да кара друга Тесла втора ръка, отколкото да поддържа bmw-то и да се ядосва, че не върви. Споделям факти от реалността, които могат да бъдат проверени
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    До 4 ( преди 3 седмици )
    Защо смяташ така? На дисциплина 1000 км без спиране до тоалетна ли ще се гоните в квартала? Защото едно BMW може да се движи с 300 км в час и да измине 2000 км с един резервоар нали? Батерията на тази Тесла с 500 коня ще свърши по-късно отколкото резервоара на чипираната Емка. Най-много BMW-сти минават на Тесла модел 3 перформанс. Защо ли?
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    2-ри, само че, после тоя с М ще ти го сложи, като ти издъхне батерията и обикаляш зарядното и си чоплиш носа.
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Кольо ( преди 3 седмици )
    Убийци/самоубиците ще имат още по-достъпно оръжие - предполагам че тази кола ще е много по-достъпна сравнение с друг супер автомобил със същите възможности. Колко хора няма да са подготвени и няма да знаят как да управляват такова чудо!!!! Според мен това ще доведе до масово ограничение на бързото ускорение на електрическите коли. Въпрос на време
  • #2
    9 rate up comment 4 rate down comment
    До #1 ( преди 3 седмици )
    За да го туриш на всеки отворко с BMW M :)))