IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо собствениците на коли от някои марки не подават мигач

Психолози смятат, че това е защитен механизъм от страна на агресивните шофьори

Едно от разпространените схващания сред хората е, че шофьорите на автомобили от някои определени марки, по правило не спазват правилника на движение. А сред често срещаните нарушение е пропускане на подаването на мигач за предстояща маневра на пътя.


шофьор


Според психолози подобно действие може да бъде предприето като агресия от страна на човека зад волана. И тази агресия в случая е защитен механизъм срещу депресия или друго подобно състояние.

„Хората често избират агресията като заместителна реакция, вместо да изпадат в депресивно състояние. По този начин те обявяват на другите, че не им пука за тяхното мнение, като това обикновено е поведение на хора с ниско самочувствие. За тях отричането на правилата е нещо често срещано", категорични са психолози, цитирани от интернет-изданието Quto.

Според тях, марката на автомобила в случая не е много показателна. По-важното е нивото на зрялост на собственика. Предизвикателствата към обществото са присъщи на тинейджърската психика. Но много често хора, които са на зряла възраст, но физиологично са заседнали в юношеството, запазват това чувство за предизвикване на външния свят.

„Чрез подобна конфронтация те придобиват „самоличност“. Спортните и ярки автомобили са инструмент за самоопределяне като човек, който не се вписва в общата рамка. На тези хора им харесва да се мислят за нестандартни и вярват, че за тях правилата и изискванията просто не важат", коментират психолози.


0 от 500
  • #16
    37 rate up comment 0 rate down comment
    Истинският ( преди 3 седмици )
    Проблема е в софтуера на водача
  • #15
    19 rate up comment 0 rate down comment
    Ясно ( преди 3 седмици )
    е че е нарочно. Когато си *** няма как да даваш юигач
  • #14
    48 rate up comment 1 rate down comment
    В САЩ ( преди 3 седмици )
    Мангитата дошли от Индия и региона масово не ивават да подават мигачи. Особено женските такива. А, стават все повече и повече.
  • #13
    19 rate up comment 20 rate down comment
    Технически ( преди 3 седмици )
    Погледнато спестяват ток , запазват релета , лампи и алтернатор . А това е зряла и аргументирана постъпка , споделят контра психолози ...
  • #12
    58 rate up comment 9 rate down comment
    Пропов ( преди 3 седмици )
    Аз давам мигач винаги, дори когато карам из двор или паркинг - до такава степен съм му свикнал. Мигачът има пряка връзка с безопасността. Особено като минаваш от лента в лента има сляп ъгъл. Оня отзад със сигурност ще свирне като ти види мигача. Има и много други ситуации в който мигача спасява нерви, ламарини , животи... А тия дето не дават мигачи - да им изсъхнат ръчичките дано! А да, и карам БМВ, цял живот почти само БМВта съм карал, щото имат хубави мигачи ;-)
  • #11
    15 rate up comment 4 rate down comment
    А ( преди 3 седмици )
    цък цък, и имаш малка ***, нали.
  • #10
    5 rate up comment 62 rate down comment
    цък цък ( преди 3 седмици )
    прави са психолозите, за част от нещата. Мигач не давам защото като дам в 90% от случайте нарочно те затварят, затова директно без мигач и да се оправят. Обаче и не ми пука за обществото, аз закони не ща да спазвам писани от някакви неадекватници. Затъмнил съм и предните стъкла на V-8 мака и напичам на целата газ щото регистрацията ми е на вуйчака в Бела Слатина. Кат се прибера и вика много глоби имал.
  • #9
    56 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Тази статия е за вас дами и господа Беемвисти !
  • #8
    24 rate up comment 6 rate down comment
    777 ( преди 3 седмици )
    В по зряла възраст има и друга причина за рядко подаване на мигач, а това е, че не чуват добре звука от мигача, и често го забравят включен. А забравен включен мигач е също толкова опасен, колкото и не подаден мигач.
  • #7
    46 rate up comment 1 rate down comment
    До 2 ( преди 3 седмици )
    Не вървим като народ и държава, защото е пълно с хора като теб, които мислят, че спокойно могат да не спазват правилата, ако им се струват безсмислени.