IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Предизвикателство, застрашаващо шофьорите, е на път да се завърне

„Lug Nut Challenge“ насърчава хората да разхлабват гайките на колелата на чужди коли

През 2021 г. опасна и потенциално незаконна тенденция, известна като като „Lug Nut Challenge“, придоби печална слава в социалните медии. Това предизвикателство набра популярност най-вече в TikTok, като насърчаваше хората да разхлабват и дори да премахват гайките на колелата на чужди автомобили. А това представлява сериозен риск за безопасността.


гайки разхлабване


Оказва се, че „Lug Nut Challenge“ е на път да се завърне. Експерти по безопасността използваха друга социалната мрежа - Facebook, за да предупредят хората да проверяват превозните си средства за признаци на вандализъм. И ако открият такива да съобщават за тях.

Едва ли трябва да се обяснява защо разхлабването на гайки на чужд автомобил е изключително опасно действие, което има потенциал да причини инцидент или значителни щети. Властите в САЩ, където се появи предизвикателството, гледат много сериозно на подобни действия и предупредиха, че лицата, участващи в такива опасни шеги, ще бъдат изправени пред тежки последствия, включително глоби и дори затвор, ако бъдат задържани.

Полицейските управления в Сан Франциско и Колорадо вече съобщиха за подобни случаи през септември. Трима собственици на автомобили са ги открили с разхлабени гайки на колелата, след като са паркирали пред търговски центрове. Те обясняват, че състоянието на гайките и било такова, че е може те да бъдат свалени съвсем лесно.

Благодарение на социалните мрежи, в САЩ много популярно е и друго предизвикателство, свързано с автомобили. То е известно като Kia Challenge, като кара млади хора да крадат коли от корейските марки Kia и Hyundai, които не са оборудвани с имобилайзер.

0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    До 1,тези мрежи са рожба на *** от запада и особено онези от другата страна на големия гьол. От там нищо добро не е дошло,защото такова няма.
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    До 2,потребителите на тези мрежи наистина им носи някакво идиотско и психарско удовлетворение да карат безмозъчните си последователи да се самоубиват/син кит/ или да вършат такива идиотщини като тези които могат да доведат до смърт на друго лице и те изпитват неистово желание да постигнат това,чрез *** които им изпълняват поръчките за да се докажат,че са "големи" ама дрисльовци.
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    До 3,много повече от прав.То където залязва слънцето е мизерия до шия,но се правят на велики иначе не малка част от сънародниците им спят под мостовете и палят контейнерите за *** за да се топлят. Та от тях нищо не искам.
  • #3
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Нашенец ( преди 3 месеца )
    Всичко скапано идва от към залеза на слънцето,прав ли съм.
  • #2
    46 rate up comment 0 rate down comment
    Мучо ( преди 3 месеца )
    Защо, по дяволите, давате информация за подобни *** и дори престъпни идеи за тероризъм спрямо автомобили и хора? Това ви носи някакво психарско удовлетворение???
  • #1
    42 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    В тези мрежи освен простотия друго няма. И всичкия келешлък им се връзва. Чудно средство за манипулация на...простите. Гайките са нищо пред Синия кит...